Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Time Out es torna lila el Dia Internacional de la Dona: aquí t'expliquem per què

Per a la nostra redactora en cap, aquest any és més important que mai celebrar el Dia Internacional de la Dona

Escrit per
Caroline McGinn
Publicitat

Em sento orgullosa que Time Out es torni lila el dilluns 8 de març per donar suport al Dia Internacional de la Dona. M’agradaria explicar-vos-en les raons.

Qualsevol altre any, hauria compartit estadístiques alarmants amb vosaltres per demostrar-vos que, malgrat les dones extraordinàries que veiem i celebrem avui i cada dia, la paritat de gènere encara queda molt lluny i ens hi acostem de forma massa lenta. Aquest any, voldria mostrar-vos una instantània personal.

Ara mateix, escric aquest article a la taula de la cuina. Aquesta taula és on he cuinat i servit menjars per als meus fills cada dia durant l'últim any i he netejat després. Ha estat una taula de planxar improvisada i un gimnàs casolà bastant tronat. També és un escriptori compartit on he treballat fins ben entrada la nit, escrivint, editant, enviant un correu electrònic, planificant. També és on he mirat d'esprémer-me el cervell per dominar l’àlgebra, nous i estranys mètodes per a una llarga divisió, fets inspiradors sobre Rosa Parks i alarmants sobre Myanmar, o qualsevol altra cosa que demanin a l’escola de tres nens amb edats, necessitats i personalitats totalment diferents.

Francament, la taula està una mica enganxosa i no vull saber per què. Els meus dies consten de tres torns: un de cura, un de neteja i cuina, un de feina: treball de cap, treball de cor i treball manual. No hi ha gaire temps per dormir o divertir-se. I soc una de les dones afortunades, privilegiades, del primer món. Tinc una feina, un sou, una casa i un cap empàtic. Tinc accés a medicaments i, aviat, a una vacuna. Tinc una gran taula.

La Covid ha colpejat especialment les dones de tot el món i les dones de color encara més: la majoria de les persones que han perdut la feina a causa de Covid als EUA eren dones.

Tant en l'àmbit familiar com laboral, les dones tenen més probabilitats de ser cuidadores. Les dones són cuidadores no remunerades que atenen parents ancians i malalts. Les dones es fan càrrec de la majoria d’ensenyaments domèstics i tasques domèstiques. Les dones treballen en professions solidàries, que aplaudim, però que no estan ben remunerades. L’amor, l’empatia, la cura i l’alimentació sovint han estat exclosos o minimitzats per la cultura i les pràctiques laborals oficials, perquè són percebuts com a femenins. Econòmicament parlant, la nostra societat ha valorat menys la cura i la compassió que els fulls de càlcul i els correus electrònics.

Enguany, la Covid ha tirat a terra les parets entre la feina i la vida. Ha allargat les hores de treball que no es veuen i les ha fet visibles a cada trucada de Zoom. Ha estat un cacau. Però també ha creat un repte per a tots nosaltres a l'hora de mantenir aquesta veritat autèntica i viure i treballar d’una manera diferent.

Personalment, vull veure un món on es valorin les dones. On l’empatia i la generositat siguin punts forts, no debilitats. On cap cuidador (home o dona) no pugui veure el seu fill durant el dia perquè també són les seves hores de treball. On ningú no s’hagi de quedar a l’oficina fins a les 18.30 hores del divendres i després hagi d'agafar un tren com una llauna de sardines per visitar un familiar a l’hospital. Les meves demandes sorgeixen de la meva pròpia experiència viscuda. I, per descomptat, hi ha moltes altres experiències vives i particulars de ser dona el 2021. Sé que no estic sola.

Estic orgullosa que Time Out celebri dones extraordinàries i creatives no només un cop a l’any, sinó cada dia i a tot el món. Llegiu avui sobre dones que estan sacsejant el món i creant una normalitat millor a Sydney, Nova York, Chicago, L.A., Londres, Lisboa i París, per provar només alguns aspectes destacats de la nostra cobertura del Dia Internacional de la Dona 2021.

Mentrestant, elevem el cap, el cor i les mans a les dones. No puc esperar a veure què farem a continuació.

Caroline McGinn
Editor-in-Chief
Time Out

NO T'HO PERDIS: Activitats i festes per al Dia de les Dones a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat