Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona en el toc de queda
FOTO: ShutterstockBarcelona en el toc de queda

El toc de queda s'acabarà el 20 de gener a Catalunya

De moment, les altres restriccions vigents es mantindran tot i que sembla que s'està assolint el pic de contagis

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

A partir del 20 de gener es preveu que ja no hi hagi toc de queda a Catalunya: la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha explicat que s'ha registrat una lleugera millora de les dades epidemiològiques, cosa que provocaria que s'anessin eliminant les mesures imposades per frenar els contagis, començant pel toc de queda. 

Ara bé, no es preveuen canvis més enllà de l’aixecament de la prohibició de sortir al carrer entre la una i les sis de la matinada i la resta de restriccions vigents actualment es mantindran. Això vol dir que l'oci nocturn seguirà tancat i es continuarà limitant les reunions a 10 persones. Tampoc no variaran les mesures relatives als aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura.

El toc de queda es va tornar a aplicar el 23 de desembre i ha consistit en un confinament nocturn d'1 a 6 h de la matinada que només afectava als 132 municipis catalans amb més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants en l'última setmana, entre ells Barcelona.

Tot i que la sisena onada de covid-19 continua, les xifres actuals deixen intuir que s’està assolint el pic de contagis i, per tant, seria un bon moment per començar a relaxar mesures. Després del toc de queda, es podria acabar eliminant la prohibició de trobades de més de 10 persones i també podria haver-hi canvis en l'ús del certificat Covid, ja que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que s'ha encarregat un informe per revisar l'efectivitat d'aquesta mesura amb la nova variant. 

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat