Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El transport públic de Barcelona tindrà una rebaixa del 50 % a partir de l'1 de setembre

Aquesta mesura per combatre la inflació estarà vigent fins el 31 de desembre del 2022

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La tornada a la feina el setembre tindrà un bàlsam alleujador a les sofertes butxaques dels ciutadans: a partir de l'1 de setembre, el transport públic a l'àrea de Barcelona tindrà una reducció del 50 % en tots els títols i modalitats. Això inclou autobusos, metro i trens de Rodalies.

La rebaixa forma del paquet de mesures anticrisi del Govern de Pedro Sánchez per combatre la inflació. Però no us emocioneu: aquestes tarifes estaran vigent fins al 31 de desembre del 2022 (això vol dir que la clatellada per pagar el metro l'1 de gener, que inclourà la tarifa sense rebaixa més l'augment de l'IPC, té molts números de deixar-nos tremolant). 

Amb aquesta rebaixa temporal, el preu de la T-Casual (10 viatges) passaria dels 11,35 euros a 5,70 a la primera corona, mentre que la T-Usual (viatges il·limitats durant 30 dies per al mateix usuari) es reduiria dels 40 als 20 euros. La T-Casual i la T-Usual són les targetes més utilitzades a la ciutat i l'àrea metropolitana. I el bitllet senzill passaria de 2,40 a 1,20 euros. 

El Govern central aporta un 30 % de la rebaixa del transport, i deixa en mans de les autonomies la resta. A Catalunya, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha garantit que el Govern compensarà la rebaixa del 30%  per arribar a una reducció del 50%, tot i considerar-ho una mesura "populista" i "electoralista". L'Ajuntament de Barcelona ha aportat set milions d'euros per contribuir a fer efectiva aquesta rebaixa. 

NO T'HO PERDIS: Els 5 transbords més llargs i més curts de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat