Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Paola de Grenet

El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener del 2024

Pedro Sánchez també ha promès que prorrogarà les rebaixes de l'IVA als aliments si torna a ser president

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El transport públic serà gratuït per a joves, menors, i desocupats a partir de l'1 de gener de 2024. Això és el que ha promès el candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, en cas tornar a ser escollit. Durant el discurs d'investidura d'aquest dimecres 15 de novembre al Congrés dels Diputats, el líder del PSOE ha anunciat la gratuïtat del transport públic com una d'algunes mesures econòmiques que aplicarà si torna a ser president. Això significaria l'ampliació d'una de les solucions aplicades per les administracions per combatre l'encariment dels carburants.

Contactless al metro
Foto: TMB

Sánchez, que vol acordar la proposta amb les comunitats autònomes i els municipis, també ha promès mantenir els descomptes actuals del transport públic durant tot el 2024. Una altra de les promeses que ha fet ha estat la pròrroga de les rebaixes de l'IVA als aliments i productes de primera necessitat fins al juny de 2024. Sánchez ha assegurat que vol instaurar aquestes mesures perquè vol que "el poder adquisitiu torni a créixer" i també ha confirmat que la jornada laboral passarà a ser de 37,5 hores setmanals.

Durant el discurs, el president en funcions també ha presentat propostes per aconseguir erradicar la desigualtat per raó de gènere, entre les quals hi ha la instauració de la nova llei 'de representació paritària' per trencar el sostre de vidre que afecta les dones en diversos àmbits de la societat, sobretot laboral.

NO T'HO PERDIS: Rècord històric de validacions als transports públics de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat