Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona en el toc de queda
FOTO: ShutterstockBarcelona en el toc de queda

El TSJC avala el toc de queda i limitar les trobades socials a deu persones

Aquestes mesures i altres noves restriccions com la reducció d'aforaments començaran aquesta nit

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És oficial: després que així ho demanés el Govern de la Generalitat, el Tribunal de Justícia de Catalunya ha avalat la petició d'aplicar el toc de queda d'1 a 6 de la matinada, la limitació de les reunions a 10 persones i l'aforament del 70% en cerimònies religioses.

Malgrat l'oposició de la Fiscalia, que ha argumentat que aquestes mesures suposen una limitació o vulneració de drets fonamentals, el TSJC ha aprovat que hi hagi toc de queda a partir d’aquesta mitjanit en aquells municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies, així com la limitació de deu persones en les trobades i reunions.

Així doncs, el toc de queda s’aplica a la ciutat de Barcelona, ja que aquesta gairebé dobla el llindar d'incidència acumulada a set dies marcat per la Generalitat (el 21 de desembre, la incidència era de 474,52).

Aquesta nit també comencen a aplicar-se les altres mesures proposades per la Generalitat, que no necessitaven aval judicial, com el tancament de l'oci nocturn i la limitació de l’aforament al 50% als interiors de bars i restaurants i del 70% en teatres, cinemes i altres activitats culturals, comerços, gimnasos i competicions esportives. També entraria en vigor l'obligatorietat de fer servir mascareta al carrer, que va anunciar ahir Pedro Sánchez.

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat