Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El vídeo que farà que adoptis un gos (que a més ho necessita)

Barcelona busca famílies per als gossos i gats abandonats que viuen en centres d'acollida

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Què són els gats i gossos ‘invisibles’? Els animals que reben aquest sobrenom, són aquells que han estat abandonats per l’edat, perquè tenen alguna malaltia crònica o, simplement, per mala sort. Ara mateix, al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), hi ha uns 140 gossos i 125 gats que busquen una família que els doni una segona oportunitat.

És per això que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la campanya 'Adopta un invisible' amb una acció a les xarxes socials per donar a conèixer aquests gats i gossos a la ciutadania perquè trobin una nova llar. La campanya vol impulsar l’adopció responsable i posa èmfasi en el fet que els animals no són joguines, sinó éssers vius que requereixen atencions i afecte durant tota la seva vida. 

La campanya 'Adopta un invisible' s’articula a través d’una sèrie de vídeos setmanals on els ciutadans poden conèixer el Capi, el Kiko, el Hulk, la Kimera o el Dumbo, gossos que aquest estiu busquen família que estigui disposada a fer-se’n càrrec durant tota la seva vida de manera responsable. 

Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida. En el cas dels gossos invisibles, aspectes com la seva edat, la seva mida gran, la condició legal que tenen de ‘gossos potencialment perillosos’ o el mestissatge poden fer que quedin al marge de les adopcions. Pel que fa als gats, un gat invisible és aquell que per la seva raça, edat o condició física passa desapercebut als ulls dels possibles adoptants, i per això mai acaben trobant una família. 

L’Ajuntament de Barcelona i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona volen emfatitzar que tots aquests animals són únics i especials i que l’adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d’humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. Ara bé, abans d’adoptar cal fer una reflexió conscient i pensar de forma responsable quin animal s’escollirà, tenint en compte la mida, el pèl, l’edat i el sexe.

 

NO T'HO PERDIS! La Barcelona animal: mascotes i espais de la ciutat bestials 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat