Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El xiclet contra la covid ja existeix i està creat a Barcelona

Una incubadora creativa de la ciutat ha desenvolupat el Chewing Mask, per evitar els contagis

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Com? Un xiclet que protegeix dels contagis de coronavirus? Exacte, el producte existeix, es diu Chewing Mask i ha estat creat a Barcelona. La incubadora creativa Ideas Agitadas ha aconseguit formular i escalar industrialment aquest xiclet dissenyat per inactivar virus en alts percentatges com el Covid-19 i la grip estacional.

Però, té base científica? Marcos Isamat, doctor en Immunologia Molecular per la Universitat Cambridge, és el director científic d'un equip que ha treballat durant 18 mesos en el projecte. Les proves per certificar la inactivació del virus i la innocuïtat per a l'organisme humà s'han fet en laboratoris espanyols, alemanys i britànics.

Com funciona? Tres àcids d'origen natural, alliberats en mastegar, són els que aconsegueixen desactivar el virus a la boca (entre el 75 i el 99% dels virus de capa lipídica). El producte no es comercialitzarà com a medicament i no pretén substituir les altres mesures de seguretat i higiene recomanades per les autoritats sanitàries, però suposa una protecció més a l'hora de contenir el virus.

Quan es podrà comprar? Chewing Mask es començarà a comercialitzar aquest mes de febrer a supermercats de les illes Canàries a un preu mitjà de 2 € el paquet de 10 unitats i s'està treballant perquè arribi aviat a la resta de llocs del territori espanyol.

Chewing Mask
Foto: Ideas Agitadas
Chewing Mask
Foto: Ideas Agitadas
Chewing Mask
Foto: Ideas Agitadas

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al gener

Llegeix el número de desembre-gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat