Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Zoo de Barcelona estrena un nou espai de 300 m² dedicat als invertebrats

La instal·lació vol impulsar la divulgació d'aquest grup d'espècies, que representa el 97% dels animals del planeta

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

El Zoo de Barcelona inaugura un nou Espai d'Invertebrats. Es tracta d'una instal·lació amb una superfície de 300 m² que reprodueix l’hàbitat i les condicions climàtiques de 33 espècies diferents. L'espai té per objectiu donar una major visibilitat als projectes de sensibilització, educació i conservació sobre els invertebrats, que representen el 97% dels animals de planeta i són base de la biodiversitat i de l’equilibri dels ecosistemes.

L'Espai d'Invertebrats està format per 30 instal·lacions diferenciades, com terraris i aquaris, on s'apleguen 30 espècies. El recorregut per l'espai s'organitza en cinc àmbits: Mediterrània, Selves, Illes, Papallonari i Àmbit Domèstic. 
L’espai ha estat especialment pensat per al públic familiar. A més, incorpora un laboratori visible per als visitants, des d’on es portaran a terme projectes de recerca i tasques de suport a la reproducció.

Canvi de model del Zoo de Barcelona

El Zoo treballa per un nou model compromès amb l’educació, la recerca i la conservació. Per aquest motiu, l’Espai incorpora ambientació sonora, recursos gràfics, elements interactius i diverses peces audiovisuals, entre molts altres suports que s’aniran renovant i ampliant periòdicament, per conèixer de prop dels invertebrats.

A més, mitjançant codis QR, les persones visitants podran descarregar una guia en català, castellà i anglès sobre les espècies presents a la instal·lació. Tots els elements interpretatius aporten informació per a infants, joves i adults, perseguint la sensibilització de tots els perfils de visitants en el respecte de les espècies i, en aquest cas, de la importància dels invertebrats i la seva contribució a la natura.

En relació amb el nou model de Zoo que s'està implantant, la institució també ha anunciat la data d'enderrocament de l'Aquarama. Es durà a terme entre l'11 o el 12 de juliol, tal com ha anunciat Sito Alarcón, director del zoològic, a betevé. El procés es farà el més ràpid possible per no molestar els animals.

NO T'HO PERDIS: 18 escapades per fer des de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat