Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els 5 tallers que no et pots perdre del 'Barcelona Dibuixa 2020'
Foto: ICUB

Els 5 tallers que no et pots perdre del Barcelona Dibuixa 2020

El 25 d'octubre la ciutat es vestirà de gala per rebre, un any més, una jornada festiva on els dibuixos i la pintura seran els protagonistes

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El diumenge més colorit de l'any a Barcelona ja és aquí. La festa del dibuix torna a la nostra ciutat el 25 d'octubre, carregada de nous tallers, activitats i artistes que faran les delícies dels nens, joves i adults que es reuneixin, amb limitacions d'aforament, als punts de celebració del Barcelona Dibuixa 2020. No obstant, la novetat d'aquest any és que ja pots participar en el festival de forma online i elaborar els teus dibuixos a través de les indicacions virtuals dels artistes.

En la que serà la 10a edició de l'esdeveniment liderat pel Museu Picasso, l'essència del projecte segueix sent la mateixa que en els seus orígens: aproximar i incentivar el dibuix, la imaginació i la creativitat des dels més petits als més grans. Tot i això, la posada en escena d'enguany s'ha hagut d'adaptar a les necessitats generades per la pandèmia i serà necessari programar una reserva prèvia i dur mascareta en tot moment per accedir als recintes del festival. Tot això serà possible a través de la web de Barcelona Dibuixa.

A més, aquest any s'incorpora a les activitats habituals del festival el I Concurs d'Il·lustració 'Acolorim la diversitat', iniciativa promoguda pel Centre LGTBI que pretén sensibilitzar i implicar la ciutadania en el coneixement de la realitat LGTBI i allunyar-se dels tòpics i estereotips que rep aquest col·lectiu, construint així una societat més justa i igualitària que renegui de la LGTBI-fòbia.

A partir del 7 d'octubre ja pots participar en l'esdeveniment de forma online elaborant els més de 36 tallers proposats en la web del Barcelona Dibuixa. Però si el que desitges és viure l'experiència 'in situ' a un dels tallers de la ciutat, només hauràs d'inscriure't a la web del 'Barcelona Dibuixa 2020' a partir del 16 d'octubre. Un cop estiguis apuntat, podràs apropar el teu art realitzat a casa al taller, conèixer l'artista i ajudar a decorar Barcelona amb el teu talent. Podràs trobar activitats emmarcades en el Barcelona Dibuixa a cinc districtes diferents de la ciutat: Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i l'Eixample. Aquests són cinc dels múltiples tallers que no et pots perdre:

1. 'A la trobada de la mirada' - Miquel Pescador

Sota la majestuosa figura del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), l'artista Miquel Pescador ens proposa dibuixar un retrat revelador a partir de la imatge d'un rostre. Mitjançant la delicada tècnica de la monotípia, que permet transferir una fotografia a dibuix resseguint els trets del rostre sobre un paper, els participants podran crear una figura amb personalitat i caràcter.

Per realitzar el taller, el MNAC suggereix que entreu al web de Barcelona Dibuixa i mireu el videotutorial preparat pel mateix artista, on explica les indicacions a seguir per crear amb èxit aquesta obra. El 25 d'octubre, d'11.30 a 14 h, els participants que s'hagin inscrit podran apropar-se a la Sala Oval del museu i exposar els seus resultats.

2. 'Sou aquí, dibuixant la ciutat' - Oscar Guayabero

Tens l'oportunitat de dibuixar el mapa de Barcelona i no t'ho vols perdre? Doncs la plaça Jaume Sabartés, com ja és costum en les últimes edicions, serà un dels centres neuràlgics d'aquesta edició atípica. L'emblemàtic espai, ubicat al costat del Museu Picasso, acollirà el taller 'Sou aquí, dibuixant la ciutat'. Aquesta proposta, liderada per l'artista barceloní Oscar Guayabero, té la intenció de "generar un mapa emocional i visual de la ciutat en què el dibuix serà l'eina per conèixer i reconèixer Barcelona."

A través de l'ús de tècniques de mapatge i cartografia urbanística, els participants seran capaços de situar el seu barri a partir d'un dibuix que hauran fet prèviament en aquella zona de la ciutat que els hi sembli atractiva o interessant. Tot això, realitzat d'una manera dinàmica i divertida, acabarà generant un collage del mapa de Barcelona format pels dibuixos dels artistes que participin en el taller.

Los 5 talleres que no te puedes perder en el Barcelona Dibuixa
Foto: ICUB

3. 'Entre llums i ombres' - Raquel Arnaiz

El joc d'ombres formarà part del 'Barcelona Dibuixa 2020'. Pels més cinèfils, no us espanteu, no té res a veure amb Sherlock Holmes ni us trobareu en una travessia contra el professor James Moriarty, arxienemic del personatge creat per Conan Doyle. En aquest cas, la Raquel Arnaiz ens porta un taller que busca crear un espai de treball on, mitjançant les ombres de materials que podem trobar per casa, ens inspirin i ens recordin diferents éssers.

En aquesta activitat, que fomenta la imaginació i l'observació, s'utilitzaran llapis de colors, ceres o retoladors per completar les ombres amb el traç. Desenvolupada al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al Parc del Fòrum, el resultat de l'activitat serà una imatge de la proposta artística de cada participant i es compartirà en una exposició col·lectiva.

4. 'Dibuixasons' - Laura Llaneli

Has pensat mai si es poden dibuixar els sons? Sembla propi d'una pel·lícula futurista, oi? Doncs la Laura Llaneli, en el taller desenvolupat al Blueproject Foundation, ens repta a traduir el llenguatge sonor al llenguatge gràfic i visual amb l'objectiu de generar una partitura conjunta.

Situada a tocar del Parc de la Ciutadella, una ubicació del tot indicada tenint en compte la cacofonia que prové del zoo i els seus voltants, l'activitat proposa representar els sorolls amb paraules, grafismes o onomatopeies. Tot plegat, d'una manera molt visual i àgil, pretén apropar aquest ambiciós projecte mitjançant la representació del so en el còmic.

Los 5 talleres que no te puedes perder del Barcelona Dibuixa
Foto: ICUB

5. 'Repetició i diferència' - Marijn van Kreij

Mitjançant aquest taller, la teva obra podrà ser exposada al costat de les inconfusibles versions de 'Las Meninas' de Picasso. Amb aquesta carta de presentació, no cal cap mena d'incentiu més per endinsar-se en l'activitat creada per l'artista holandès Marijn van Kreij, l'obra del qual es basa en la repetició i està exposada al Museu Picasso.

La intenció de van Kreij en aquest taller és demostrar com dues pinzellades mai poden ser exactament les mateixes. En l'activitat proposada pel 'Barcelona Dibuixa 2020', l'artista planteja copiar un fragment concret d'Isabel de Velasco que apareix en una de 'Las Meninas' de Picasso i mostrar com la reproducció diferirà segons la persona que la realitzi.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'octubre a Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat