Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Triangle Lúdic Poblenou
Ajuntament de BarcelonaTriangle Lúdic Poblenou

Els bars i discoteques del Poblenou fan menys soroll que l'any passat segons un estudi

També han descendit les incidències, queixes i suggeriments que rep l'Ajuntament relacionades amb aquesta zona

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta la nostra salut, per darrere de la contaminació de l’aire. Per aquest motiu, des de l’any 2022, l’Ajuntament de Barcelona impulsa el Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030 per reduir l’impacte del soroll a la via pública, en especial a aquelles zones més afectades en l'horari nocturn. Segons les dades registrades al començament de la implementació de les mesures, hi havia onze indrets a la ciutat on se superaven en tres decibels (o més) els límits permesos de nit de manera continuada. Ara, gràcies a les actuacions propulsades, s’ha aconseguit reduir el soroll ambiental en alguns punts. 

Els onze espais maltractats pel soroll eren el carrer d’Enric Granados, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer de l’Almirall Churruca, la rambla del Poblenou, el carrer Rogent, el carrer de l’Allada Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, algunes places de la Vila de Gràcia i el Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou. Aquest últim, però, ha aconseguit reduir els nivells de soroll ambiental nocturn, segons els sonòmetres instal·lats en la zona. Els equips ubicats entre els carrers d’Almogàvers, Pallars, Pere IV, Zamora, Pamplona i Àlaba han registrat que, en els primers sis mesos d’implementació del Pla, s’ha reduït significativament els nivells de soroll. De fet, l’anàlisi dels resultats ha constatat que, respecte al 2022, el soroll s’ha reduït fins a 3 decibels en les àrees més residencials i fins a 2 decibels en les zones on hi ha locals d’oci nocturn. 

A banda, en aquest període de temps també s’ha percebut un descens del nombre de trucades al 112 relacionades amb molèsties per persones en espais públics, pel soroll de locals i per soroll en aquesta zona, així com s’han reduït el nombre d’incidències, queixes i suggeriments que rep l’Ajuntament per part de la ciutadania relacionats amb el Triangle Lúdic. 

Quatre nous sonòmetres

A petició de les veïnes i veïns, el passat mes de desembre es van instal·lar quatre nous sonòmetres a la zona. En concret, s’han col·locat els equipaments al número 25 del carrer Sancho de Ávila, on els primers resultats mostren que sí que es respecten els límits sonors; també s'han instal·lat al carrer Pamplona, 124; a carrer Pamplona, 103 i al carrer Pallars, 73, on se superen els nivells establerts. Des del districte de Sant Martí s’està fent una avaluació i un seguiment per implementar, si cal, noves mesures que suposin una reducció dels nivells de soroll.

Actuacions implementades pel Pla

Les actuacions implementades pel Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica, que van entrar en vigor el passat 1 de setembre, inclouen, per exemple, restriccions d’obertura de nous establiments d’oci, la no-autorització de més terrasses i l’aplicació d’un horari de funcionament més reduït. A banda, també es va afegir l’actuació coordinada de diferents serveis municipals per aconseguir que es respecti el valor límit de soroll, com per exemple més controls i inspeccions per part de la Guàrdia Urbana o un reforç específic dels serveis de neteja d’escombrada i reg.

Dispositiu de neteja
Ajuntament de BarcelonaDispositiu de neteja

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat