Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Bar de l'Antic Teatre
Foto: Ivan MorenoTerrassa de l'Antic Teatre

Els bars i restaurants de Catalunya poden obrir fins a la 1 de la matinada a partir de divendres

El nou horari també s'aplica a activitats esportives i culturals i s'amplia l'aforament màxim en botigues i mercats al 70%

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

El govern de la Generalitat ha decidit suavitzar i flexibilitzar diverses mesures restrictives després de reunir-se per avaluar la situació epidemiològica catalana. Les noves mesures entraran en vigor el divendres 4 de juny i destaca l'ampliació de l'horari de bars i restaurants, que podran obrir fins a la 1 de la matinada. Aquest nou horari també s'aplica a les activitats culturals i esportives, que fins ara havien de tancar a la mitjanit. 

Ampliació d'aforaments generalitzada 

També s'amplia l'aforament de botigues, mercats no sedentaris i altres establiments comercials, que passa del 50% al 70% en tots els casos. Al mateix temps, espais que romanien tancats fins ara, com les zones recreatives, infantils i de descans dels centres comercials podran tornar a obrir. Aquesta ampliació d'aforament fins al 70% s'aplica també als equipaments esportius i cívics i a les activitats relacionades amb el joc. 

D'altra banda, l'aforament de parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espai tancats passa del 30% al 50%.

Els grans esdeveniments culturals i esportius a l'aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones podran acollir un 20% del màxim d'assistents. Fins ara aquesta xifra estava limitada a 3.000 persones, independentment de l'aforament màxim. Això sí, seran obligatoris els controls de fluxos d'accés i sortida, de banys i de zones de restauració per evitar aglomeracions. Els organitzadors també hauran d'agrupar els assistents en sectors separats d'un màxim de 3.000 persones. Les activitats amb un aforament menor de 15.000 persones mantenen el màxim de 3.000 assistents.

Els pícnics tornen a estar permesos

Es permet el consum d'aliments i begudes en reunions sempre que sigui a espais públics expressament habilitats per aquesta finalitat, com àrees de lleure, de descans i pícnic. Tanmateix, es manté el límit de 10 persones a les reunions socials, sense límit de bombolles.

ATM també amplia l'horari

El metro de Barcelona i les línies metropolitanes de FGC i TRAM amplien els seus horaris per adaptar-se a les noves mesures. Així, els divendres i dissabtes, l'horari de servei es prolonga fins a les 2 de la matinada.

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de cap de setmana a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat