Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els bicitaxis es prohibiran a Barcelona i a tot Catalunya el 2023

A Barcelona ja s'ha aprovat inicialment prohibir-los durant sis mesos a les zones turístiques

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El Govern de la Generalitat prohibirà per llei l'activitat dels bicitaxis a tot Catalunya a partir de l'1 de gener del 2023. De fet, a Barcelona ja s'està treballant per prohibir-les temporalment: dilluns l'ajuntament va aprovar inicialment un decret que prohibiria durant sis mesos els bicitaxis no només a Ciutat Vella i a Sant Martí -on es limita cada any-, sinó també a les zones turístiques de la Sagrada Família, al Quadrat d’Or de l’Eixample, a l’avinguda Paral·lel, al Park Güell i al Camp Nou. La restricció a la ciutat serà vigent principalment durant els mesos de més activitat turística quan es donen majors circumstàncies d’ocupació i ús de l’espai públic. El decret entrarà en vigor amb l’aprovació definitiva. 

Serà al gener de l'any que ve, però, quan estarà aprovada la modificació de la Llei del taxi perquè les bicicletes no puguin prestar aquest servei a tot Catalunya. Collboni ha argumentat que calia prohibir els bicitaxis perquè "no és coherent amb la imatge i el missatge que vol donar la ciutat de Barcelona", enfocat a un "turisme de qualitat". També ha assegurat que l'activitat és "una font de precarietat de tot tipus". El tinent d'alcalde ha afegit que per poder fer el servei de taxi cal una llicència, que els bicitaxis no tenen.

Règim sancionador

Una de les qüestions que queda pendent de tancar és quina sanció s'aplicarà a qui incompleixi la norma. Segons ha detallat Font, ara mateix ja es contempla immobilitzar el vehicle i imposar una multa de 6.000 euros, que és la sanció més dura. De totes maneres, ha remarcat que estan treballant per actualitzar el règim sancionador i endurir-lo per tal que els imports siguin més elevats. Amb tot, ha apuntat que això s'haurà de negociar, ja que s'aplicarà amb la llei de mesures dels pressupostos de la Generalitat per al 2023, que està pendent de veure quins suports rep.

No t'ho perdis: Caldrà una fiança de 10 euros per viatjar gratis en Renfe

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat