Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els concerts de La Mercè 2022: tota la programació musical

Els concerts de Música Mercè, el BAM i Acció Cultura Viva ompliran antics i nous escenaris de Barcelona amb música local i internacional

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Del 23 al 26 de setembre el BAM, el festival Acció Cultura Viva i Música Mercè ompliran la ciutat dels millors concerts de música local, nacional i internacional. Per la ciutat passaran un centenar d’artistes i grups, que oferiran concerts gratuïts i a l’espai públic.

Els concerts de La Mercè tornaran als seus mítics escenaris, com el de la Platja del Bogatell, l’Avinguda Maria Cristina o la Rambla del Raval. Enguany, les festes estrenen escenaris nous a la Zona Universitària, Ciutat Meridiana, i la Ronda de Sant Antoni. També es mantindran els escenaris de Mercè Música de l’any passat: el Teatre Grec, els Jardins Pla i Armengol i la Plaça Major de Nou Barris.

Música Mercè

Música Mercè reuneix concerts de proximitat sota la direcció artística de Gisela Sais. Aquest any, els concerts ens faran vibrar amb sons mediterranis, músiques urbanes, pop i rock independent, cançó d’autor, concerts simfònics i una nit dedicada al flamenc.

Els Jardins del Doctor Pla i Armengol seran un lloc de descoberta de noves veus i de redescoberta de sons que ja coneixem. El divendres hi actuarà Uma, una cantant de folk avantguardista que presentarà el seu disc debut. L’escenari el tancarà Xarim Aresté, que presenta el seu cinquè disc ‘Ses entranyes’. A l’avinguda de la Catedral hi sonarà rock llatí amb Juan Perro i també flamenc, gràcies al concert del guitarrista Pepe Habichuela.

A la Platja del Bogatell, tornarà a renéixer l’escenari Mediterràniament d’Estrella Damm on actuaran els Catarres, Delafé y las Flores Azules, els sabadellencs 31 FAM i Alizz, el productor més important de l’estat, que presentarà el seu projecte en solitari. Tancarà l’escenari Santa Salut, rapera sabadellenca de prestigi internacional.

Al Teatre Grec, es podrà sentir el duet de Rita Payés i Lucia Fumero, el cubà Alain Pérez o el cantautor italià Vinicio Caposesela. També hi actuarà una de les bandes indie amb més trajectòria de Catalunya, Egon Soda, i hi tindrà lloc l’homenatge “25 anys sense Tete Montoliu”.

La Ronda de Sant Antoni serà un espai destinat al ball i el Parc Central de Nou Barris acollirà música simfònica amb les propostes de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu o la mezzosoprano catalana Marta Valero.

Finalment, cal destacar la programació de l’Avinguda Maria Cristina: allà hi haurà presència de les ràdios catalanes que oferiran concerts de grups com La Oreja de Van Gogh (en la programació de Cadena 100), La Pegatina (Europa FM), Ginestà i Habla de mi en presente (RAC 105). Els concerts d’Els 40 inauguraran un nou escenari a la Zona Universitària, on hi actuaran Portobello, The Tyets, Miki Núñez, Lola Índigo i Dr. Prats.

BAM: Barcelona Acció Musical

El BAM ha convidat una trentena d’artistes i col·lectius que passaran per quatre escenaris de la ciutat: el Moll de la fusta Llobregat, el Moll de la fusta Besós, la Rambla del Raval i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La música que el BAM ha preparat per a La Mercè s’allunya dels grans formats i se centra en les identitats dissidents, la revisitació de les arrels, la col·lectivitat, els moviments autogestionats, la música extrema i l’emergència.

Entre la programació destaquen noms com Los Voluble, que experimenten al voltant del folklore andalús i flamenc, Diversorium, un projecte que lluita per la diversitat funcional en els espais de ball, l’hyperpop de Luna Ki, el raper marroquí Isam o la rapera catalana-marroquí Miss Raisa. Pels escenaris del BAM també hi passaran els lleidatans La Élite, el reggaeton de Cooba i La Queency i el conjunt d’electrònica pop AL-V.

Acció Cultura Viva

Com cada any, el cartell d’Acció Cultura Viva s’ha construït sobre una convocatòria oberta que va rebre més de 500 propostes. Aquest any compta amb actuacions musicals inclusives, transgressores i experimentals. A part de concerts de grups com Koers, Senyor Oca o Flamenco Metrpolitan, la Fabra i Coats acollirà activitats relacionades amb la indústria musical i comptaran amb la participació de segells independents.

Programació

Podeu consultar tots els concerts de La Mercè 2022 del divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre al web de La Mercè 2022.

NO T'HO PERDIS: Així seran les festes de La Mercè 2022

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat