Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els contagis a Barcelona "s'estabilitzen" però l'oci nocturn seguirà tancat

Salut apel·la a la "responsabilitat ciutadana" per seguir amb la bona tendència

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Barcelona i els rebrots del juliol sembla que han entrat en una fase d'estancament i ja es pot mirar l'agost amb cert optimisme. Els últims indicadors així ho assenyalen amb una corba de positius descendent i una taxa de contagis que ja està per sota del temut 1. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va informar en la seva última compareixença que "els contagis a Barcelona estan estabilitzats i el risc de rebrot va la baixa", tot i que va demanar "responsabilitat ciutadana" per mantenir aquesta bona tendència.

És per aquest motiu que des de Salut se segueix insistint que "s’han de limitar les reunions multitudinàries, reduint els retrobaments a un màxim de deu persones i, si pot ser, que siguin sempre del mateix cercle". Aquest compromís col·lectiu seria clau per estabilitzar uns contagis que a nivell de Catalunya segueixen preocupant, en les últimes 24 hores s'han comptabilitzat 1.181 positius i 10 morts només a Catalunya. Argimon també va destacar els bons resultats de l'estratègia de PCR massius i la transparència de les dades.

L'oci nocturn seguirà tancat

Aquest pròxim diumenge era una data esperada per l'oci nocturn i altres sectors afectats per les últimes restriccions imposades per Salut. Tot i que el TSJC va tombar la majoria de mesures relacionades amb el tancament de sales de cinema o gimnasos, l'oci nocturn no se'n va salvar i ha hagut de complir amb els 15 dies de parada per risc de contagis en aquests espais. Ara, passades aquestes dues setmanes s'esperava que Salut aixeques la veda però sembla que la intenció de la Generalitat és prorrogar el tancament de locals d'oci nocturn uns altres 15 dies més. La mesura ja ha provocat nombroses queixes i una demanda judicial per part del sector.

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu per saber el número de contagis de BCN barri a barri

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat