Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els cuiners Michelin de Barcelona reclamen la reobertura de bars i restaurants

L'alta cuina de Barcelona i els grans grups de restauració exigeixen a la Generalitat que els permeti tornar a treballar

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat, aquest matí, una reunió amb una setantena de restauradors de Barcelona en què els assistents han reclamat al Govern de la Generalitat la reobertura dels bars i restaurants aquest cap de setmana.

A Barcelona hi ha –o hi havia– uns 9.000 bars i restaurants. Els qui han reclamat aquesta mesura només són una setantena, però molt rellevants: la plana major de les estrelles Michelin de Barcelona i els grans grups de restauració, entre ells Ferran Adrià (elBullifoundation), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Jordi Cruz(ABaC), Carme Ruscalleda, germans Torres (Cocina Hermanos Torres), Oriol Castro (Disfrutar), Albert Raurich (Dos Palillos), Romain Fornell (Caelis), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Josep i Pere Monje (Via Veneto), Isidre Gironès (Ca l’Isidre), Raül Balam (Moments), Ada Parellada (Semproniana), Rosa Esteva (Mordisco), José Ramón “Moncho” Neira (Moncho’s) o Iñaki López de Viñaspre (Sagardi), entre molts d'altres. 

Aquesta reunió serveix per deixar constància de l’asfíxia financera del sector, pocs dies abans que es compleixi un mes del tancament actual. “Ens estan portant a la ruïna”, ha denunciat Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, que ha emplaçat "la Generalitat de Catalunya a escoltar, negociar i rectificar, i autoritzar, a partir d’aquest cap de setmana, l’inici d’un nou procés de desescalada". Els assistents han coincidit a criticar que les administracions públiques pretenguin carregar el cost de la crisi a l'esquena dels restauradors.

Ens estan portant a la ruïna: aquest cap de setmana la Generalitat ha de permetre l'inici d'un nou procés de desescalada 

Pallarols ha subratllat que "la represa de l’activitat a bars i restaurants ha d’incloure l’interior i l’exterior (terrassa) i també tots els àpats del dia”. El Gremi ha consensuat amb els restauradors una proposta de mesures de reobertura que traslladarà de manera immediata als departaments de Salut, Interior i Empresa i Coneixement. Aquests són els termes:  

- Aforament interior fins al 50% si es respecta una distància d’1,5 metres entre comensals de taules diferents (d’esquena a esquena).

- Terrasses sense restricció de capacitat, ampliant la separació entre taules

- Control de temperatura i higiene de mans en arribar a l’establiment

- Consum a la barra permès si es fan servir tamborets o cadires altes

- Horari fins a les 23.00 hores.

- Registre de clients, sempre que es presti el consentiment.

NO T'HO PERDIS: 21 bars i restaurants de Barcelona que han tancat durant la crisi de la Covid-19

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat