Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Renfe
Foto: Renfe

Els descomptes de fins al 90 % pels joves que viatgin per Espanya i Europa en tren i bus tornen aquest estiu

L’any passat el programa va beneficiar més d’un milió de joves d'entre 18 i 30 anys

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Aquest estiu els joves d’entre 18 i 30 anys podran tornar a gaudir de descomptes per viatjar perquè el govern de l’Estat ha decidit renovar el projecte Verano Joven. La iniciativa, que es va impulsar per primera vegada l’any passat i que va beneficiar més d’un milió de joves, abarateix el cost dels viatges en tren i bus amb l’objectiu de "facilitar descobrir Espanya i Europa". El pla oferia un descompte de fins al 90 % en els bitllets senzills i d’anada i tornada dels trens i dels autobusos de titularitat estatal, així com en els trajectes d’Interraïl. 

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que s’encarrega d’impulsar el pla, està treballant en les condicions, però ja ha anunciat que enguany es dotarà d’uns 100 milions d’euros. L’aprovació final s’espera que arribi el 4 de juny durant el Consell de Ministres. 

Descomptes de fins al 90 %

Si bé encara no se saben els detalls concrets del Verano Joven 2024, els descomptes de l’any passat van arribar a ser de fins al 90 % en els bitllets de tren i autobús, en concret, en els serveis ferroviaris de mitjana distància convencional i en els autobusos regulars de competència estatal. Els bitllets d’Avant i els d’alta velocitat tenien un 50 % de descompte, així com el tiquet de l’Interraïl de deu dies en dos mesos.  

Com accedir als descomptes del Verano Joven?

Els requisits del programa són tenir entre 18 i 30 anys i comptar amb la nacionalitat espanyola o amb la nacionalitat d’algun altre país de la Unió Europea amb residència legal a Espanya. Si es compleixen aquestes exigències, la manera d’obtenir els descomptes és senzilla: cal registrar-se al web de la campanya Verano Joven, des d’on es proporciona un codi que s’haurà d’usar cada vegada que es compri un bitllet amb descompte. Això sí, caldrà fer aquest procés 24 hores abans de fer la compra, perquè el sistema necessitarà el temps per comprovar que es compleixen els requisits d’elegibilitat. 

NO T'HO PERDIS: Escapades per fer en tren des de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat