Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Calendari 2019: dies festius i ponts que t'alegraran l'any

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si avui ets dels que has oblidat la contrasenya per accedir al correu de la feina o no trobes en el calaix de la taula el sentit de la vida, no pateixis, entra dins la normalitat de tota persona que ha desconnectat (en excés?) durant les festes de Nadal. En diuen efecte postvacacional o, en els casos de gravetat emocional, depressió postvacacional. Estiguis o no sota aquests símptomes, et portem l'analgèsic més eficaç per la dura re-introducció a la feina. Somriu i apunta que possiblement és la millor notícia que rebis avui.

14 dies festius patrocinats per excursions a la muntanya, hores de sol o Netflix

La informació negativa com més aviat te la comuniquem millor, per això cal que sàpigues d'entrada que el 2019 s'ha deixat pel camí un dia festiu menys que el 2018 i el 2017, en total 14. Per això no és el pitjor, la combinació de ponts, pontets i aqüeductes es redueix substancialment, deixant enrere un dels anys més favorables per vacil·lar el calendari laboral i el teu "jefe". Però ei, tot es muntar-ho amb enginy i fer hores extres!

Els espanyols, per la nostra gràcia ibèrica d'haver nascut dins les fronteres de la península, disposem d'una sèrie de festius que, peti qui peti, els celebrem o els descansem. Comptant els que ens brinda viure a Catalunya disposem d'un total de 12 dies festius: 1 de gener (Cap d'Any), 19 d'abril (Divendres Sant), 22 d'abril (dilluns de Pasqua Florida), 1 de maig (Festa del Treball), 24 de juny (Sant Joan), 15 d'agost (Mare de Déu d'Agost), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve). 12 dies de glòria beneïda que cal sumar els dos que Barcelona elegeix com a festius de la ciutat i que tradicionalment com és tradició són els dies 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè) i el 10 de juny (Segona Pasqua).

Els Ponts del 2019

Tardarem uns quants anys a repetir un 2018 tan ben distribuït pel que fa a ponts, de fet en aquest nou any que estrenem hi ha tres dies que serien festius i coincideixen en dissabte o diumenge. 6 de gener (Dia de reis), el 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya) i el 8 de desembre (Dia de la Immaculada) ens els passarem com un cap de setmana més. Però no patiu que n'hi ha molts d'altres i cal que els retinguis bé a la memòria perquè no t'agafin per sorpresa.

El primer es farà esperar i, quedeu avisats, els primers tres mesos de l'any es faran costa amunt fins a arribar a la Setmana Santa. Enguany tornarà a caure tard, a l'abril i coincidint, gairebé, amb Sant Jordi. Serà del 19 (Divendres Sant) al 22 d'abril (Dilluns de Pasqua) i l'endemà ja serà Sant Jordi. Ànims que el pròxim cap de setmana llarg caurà, tot i que només per als barcelonins, del 8 al 10 de juny, suposant la prèvia pel que fa a Catalunya del cap de setmana llarg del 22 al 24 de juny, amb el dilluns de Sant Joan.

L'agost, per tots aquells que us toqui treballar, el calendari regala un aqüeducte de quatre dies que molt interessant. Podeu aprofitar per lliurar el 16 d'agost i fer un pont de quatre dies, del 15 al 18 d'agost. I sense voler ens plantarem al setembre, inici de curs i on despuntarà en les agendes la Mercè que permetrà fer festa el 23, que cau en dilluns laborable, i enllaçar amb el 24 que és festiu local. Quatre dies per gaudir tot el que ens tindrà preparada la festa major més celebrada.

Castanyes, bruixes i Tot Sants! L'1 de novembre cau en divendres i ens permet un cap de setmana llarg i, si pot ser, poc santificat. El mateix es podrà fer, i això sí que ho permet la Constitució, del 6 al 8 de desembre. L'any l'acabarem amb un regal de Nadal força temptador, amb cinc dies seguits, del 25 de desembre al 29 de desembre, amb la possibilitat de lliurar el divendres 27 de desembre per entrar per la porta gran a les festes.

Calendari de dies festius 2019
Calendari de dies festius 2019

 NO T'HO PERDIS: 101 plans per fer a Catalunya

 

Últimes notícies

    Publicitat