Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els dos Sant Jordi (el comercial i l'alternatiu)

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Sant Jordi a Barcelona és festa grossa, amb desenes de milers de barcelonins a la caça d'un llibre i d'una rosa. I si és en dia laborable, com aquest dilluns, encara millor. A més, des de fa uns anys que hi ha almenys dos Sant Jordi a la ciutat, amb el circuit comercial, el de la Rambla, passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, amb desenes d'autors signant llibres, i l'alternatiu, que passa sovint als barris i que organitzen les llibreries independents. Va bé combinar-los, fer-se un bany de masses pel centre i buscar recer als barris en hores més calmes. Així seran:

1. El comercial: de primera hora del matí fins a ben bé les 20 h, les grans llibreries de Barcelona tenen un munt d'autors a disposició dels lectors. La Central, Laie, Casa del Llibre o FNAC posen tota la carn a la graella i munten parades al carrer. Per exemple, el gran autor argentí César Aira signa 'Prins' a les 11 h al Laie CCCB, a les 13 h a La Central de Mallorca, a les 17 h a Documenta i a les 18 h a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya. O el gallec Manuel Rivas, que signarà 'Contra todo esto', de manera ininterrompuda de les 11 h a les 20 h i passarà per l'FNAC-Triangle, Abacus, Casa del Llibre, La Central i Laie. Ian Gibson i Sarah Lark també seran a la ciutat. Ibáñez, al seu torn, serà a les 12 h a la parada d'Abacus a pl. de Catalunya i a les 13 h a l'FNAC. David Trueba, Marta Sanz, Jordi Puntí, Kiko Amat, Llucia Ramis o Marina Garcés també aniran de parada en parada tot el dia, competint a veure qui ven més.

2. L'alternatiu: a les llibreries Nollegiu, La Impossible, La Calders o La Carbonera, però, es plantegen Sant Jordi d'una altra manera, fora del gran circuit. A l'última, al Poble-sec, l'enfoquen cap a la canalla del barri, amb un correllibres matinal (de 9 a 11.30h)  sota el títol 'La llegenda encriptada': presentaran un punt de llibre amb un fragment de la llegenda de Sant Jordi, però amb algunes lletres substituïdes per espais en blanc; els nens i nenes hauran de descobrir quines són aquestes lletres i trobar la solució per poder completar la llegenda. Alhora, munten parada al Molino.

A La Calders, associats amb l'Antic Teatre i It's Written, munten el 4t Off Sant Jordi al teatret-bar del barri de Sant Pere, un autèntic oasi enmig de la tempesta llibresca. Hi ha signatures, però també activitats infantils i un xou d'Eloy Fernández-Porta.

A Poblenou, la Nollegiu, l'Etcètera, La Més Petita i totes les llibreries del barri es concentren a la seva Rambla batejada com la Rambla del Drac, amb un munt d'activitats, que al matí es traslladen a les escoles i, a la tarda, a la mateixa Rambla.

Últimes notícies

    Publicitat