Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els espectaculars Drone Awards: les millors fotos aèries de 2020

El concurs fotogràfic de drons recopila les imatges més impactants preses des de l'aire en tots els racons del planeta

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El premi Drone Photo Awards reconeix a algunes de les imatges aèries més espectaculars de l'món. És el certamen més prestigiós dedicat a la fotografia i el vídeo des de l'aire, no només captats amb drones, sinó també en avions, helicòpters, vehicles aeris no tripulats, globus dirigibles, coets, cometes i paracaigudes.

En l'edició d'el 2020 fotògrafs de 126 països han presentat els seus treballs en alguna de les deu categories de l'concurs: Casaments (!), Ciutat, Esport, Natura, Vida salvatge, Gent, Abstracte i Ciutats buides: la vida sota la covid-19 , Vídeos i Sèries.

Aquests són els guanyadors (i alguns dels finalistes més espectaculars):

Foto de l'any

La 'foto de l'any' va ser la de l'australià Jim Picot, que immortalitza un banc de salmons amb forma de cor per la presència d'un tauró a l'interior.

Drone Awards
@Drone Awards

Gent

A 'Terra congelada', la fotògrafa Alessandra Meniconzi mostra com es desplacen els habitants d'una remota regió de l'estepa d'Euràsia quan les temperatures estan per sota dels 30 graus, travessant rius i llacs gelats amb els trineus.

Frozen land
Frozen landFoto: Alessandra Meniconzi / Drone Awards

Una finalista de la categoria, i una de les més comentades, va ser aquesta imatge captada per Md Tanveer Hassan Rohan d'unes dones recollint xilis vermells. L'autor se serveix de la bellesa de la imatge per denunciar les dures condicions laborals d'aquestes dones, que treballen més de deu hores sota el sol per un sou raquític en les nombroses fàbriques de xili sec repartides pel subcontinent indi.

Frozen land
Women sorting dry red chilliesFoto: Md Tanveer Hassan Rohan / Drone Awards

Abstracte

El guanyador de la categoria va ser Paul Hoelen, amb aquesta impactant imatge de la mina industrial de Lake Owens. El títol de l'obra, 'El vol del fènix', fa referència a la capacitat de regeneració d'aquesta zona: després de ser durant anys el dipòsit de pols més tòxic d'Amèrica ara les aus migratòries estan tornant a la zona.

Phoenix rising
Phoenix risingFoto: Paul Hoelen / Drone Awards

La vida sota la Covid-19

Tomer Appelbaum va fotografiar la protesta que va reunir milers d'israelians contra les polítiques de Benjamin Netanyahu el 19 d'abril. Tot i que la confluència va ser nombrosa, es van respectar escrupolosament les normes de distància social. L'obra es titula 'Bandera negra'.

Black flag, Drone Awards 2020
Black flagFoto: Tomer Appelbaum / Drone Awards

Boda

El fotògraf Mohamed Azmeel va utilitzar flors i fulles que van sobrar d'un casament per fer aquesta composició, 'Núvia tropical, que el va convertir en el guanyador de la categoria.

Tropical bride, Drone Awards 2020
Tropical brideFoto: Mohamed Azmeel / Drone Awards

Una de les finalistes va ser Deixen Zagar, amb la divertida 'Festa de boda'.

Wedding party, Drone Awards 2020
Wedding partyFoto: Dejan Zagar / Drone Awards

Natura

Durant tres anys, una balena grisa es divertia empenyent suaument les barques dels turistes durant la temporada de les balenes. Joseph Cheires va sentir la història d'aquest juganer cetaci i el va fotografiar. La instantània li va donar el primer premi.

 Gray Whale Plays Pushing Tourists, Drone Awards
Gray whale plays pushing tourists Foto: Joseph Cheires / Drone Awards

Ciutat

El fotògraf polonès Tomasz Kowalski ha estat el guanyador en la categoria urbana amb 'Alien structure on Earth' (Estructura alienígena a la Terra). La imatge retrata les Torres Petronas, els famosos gratacels bessons de Kuala Lumpur (Malàisia).

 Alien structure on Earth, Drone Awards
Alien structure on Earth Foto: Tomasz Kowalski / Drone Awards

’Dubai marina’ de Carmine Chiriacò, ha estat una altra de les finalistes en aquesta categoria. En la fotografia es poden veure els dissenys arquitectònics dels edificis, els carrers i el moll de Dubai:

Drone Awards
@Drone Awards

Vida salvatge

Dmitriy Vilyunov s'ha imposat en la categoria 'Vida salvatge' amb una imatge de dos nius de garses en les copes dels arbres.

Drone Awards
@Drone Awards

Esport

L'italià Roberto Corinaldesi es va endur el guardó en la categoria Esport amb aquesta fotografia, que immortalitza diversos nedadors entre l'escuma blanca de les onades de Cornualla (Anglaterra).

Drone Awards
@Drone Awards

Mencions especials

Destaquen instantànies com 'Una gota d'aigua sobre un bri d'herba', de Milosz Kuss, que mostra un antic molí de vent a Pitstone (Regne Unit):

Drone Awards
@Drone Awards

I dels accèssit, ens quedem amb aquesta impressionant perspectiva aèria de Venècia... amb una gavina reclamant tot el protagonisme. La foto és d'Alvise Bagagiolo:

Drone Awards
@Drone Awards

NO T'HO PERDIS: Els millors plans de l'octubre a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat