Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els grans musicals de Broadway, gratis a YouTube per temps limitat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Amb 16 títols a l'esquena, el londinenc Andrew Lloyd Webber és un dels més grans compositors, directors i productors de musicals del món. El seu nom està lligat a èxits planetaris com 'Evita', 'Cats' o 'El màgic d'Oz'. Muntatges que han omplert d'aplaudiments dels teatres de mig planeta i que ara, amb motiu del confinament, podran gaudir-se per temps limitat en obert a YouTube.

Cada setmana, el canal de 'The Shows Must Go On!' estrenarà una de les obres de Webber, moltes de les quals hem pogut veure o escoltar en orquestra a Barcelona. La proposta va començar el passat dia 3 d'abril amb una versió filmada de 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat', protagonitzada per Donny Osmond i Joan Collins, i que va seguir una setmana després amb 'Jesucrist Superstar'. Des de divendres ja podem veure un altre dels seus grans espectacles, 'El fantasma de l'òpera'.

L'adaptació de la novel·la de Gastón Leroux de 1909 és el major èxit en la carrera del compositor britànic, i el musical més antic i llorejat de la història de Broadway: més de 130 milions de persones a tot el planeta han vist aquesta història d'amor entre una cantant jove i l'assassí emmascarat, que l'ha estat aguaitant des del seu cau subterrani situat a sota d'una òpera parisenca de segle XIX.

Per commemorar el 25 aniversari del musical el 2011, Laurence Connor va dirigir una nova posada en escena al Royal Albert Hall de Londres, amb un elenc de 200 artistes i una orquestra. Les imatges de les tres actuacions es van editar juntes per crear aquesta pel·lícula, que després es va mostrar als cinemes.

Després de la publicació de cada vídeo, aquest estarà disponible durant 48 hores. A més, el canal transmetrà clips i seqüències rodades entre bambolines. Per la seva banda, Lloyd Webber ja ha compartit en els seus comptes d'Instagram i Facebook diverses cançons interpretades per ell mateix al piano, en vídeos que enllacen organitzacions benèfiques. És el mateix Webber el que, cada setmana, anuncia en les seves xarxes el musical que es podrà veure divendres. Encara que tots els vídeos de YouTube es podran veure de forma gratuïta, els espectadors seran convidats a realitzar una donació a diferents causes solidàries.

NO T'HO PERDIS: 10 grans obres del teatre català que pots veure gratis 'online'

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat