Notícies

Els imperdibles del Nadal 2019- 2020 a Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Pel dia de Nadal al calendari encara falta una miqueta, però Barcelona ja ho té tot preparat per donar-li la benvinguda a aquesta bonica festa que aquest any posa al centre de tot els comerços de barri, de proximitat, per animar la gent a fer les seves compres a les botigues més properes. Enguany la celebració presenta algunes novetats i també activitats imperdibles per a tots els públics que ara us explicarem. 

Més carrers il·luminats i durant més hores

Dijous dia 28 des de Can Fabra es farà l'acte d'encesa dels 100 kilòmetres de carrers il·luminats. Enguany amb novetats. Veurem enllumenades Via Laietana i la plaça Urquinaona –espais que van patir força pels aldarulls de les setmanes passades– la superilla que envolta el Mercat de Sant Antoni i la plaça Universitat, on hi haurà una exposició de les llums de la Fundació Raval Km 0. Les llums de Nadal estaran operatives fins al 6 de gener i mitja hora més que en anys anteriors. L'horari de l'encesa de les llums és, de diumenge a dimecres fins a l'11 de desembre, de 17.30 a 23 hores i a partir del 15 de desembre de 17.30 a 24 hores. El 24 de desembre de 17.30 a la 1 de la matinada, el dia de Nadal fins a les dotze de la nit i els dies 31 de desembre i 5 de gener, de 17.30 a 2 hores.

Llums de Nadal de Gran Via
Llums de Nadal de Gran Via

Un bus turístic especial

Aquest any es farà una prova pilot del Barcelona Night Tour, un bus turístic que farà un recorregut d'una hora i mitja, amb punt de sortida i d'arribada a la plaça Catalunya i que passarà pels carrers il·luminats. Funcionarà del 29 de novembre al 4 de gener i té un cost de 15 € per a majors de 13 anys; 10 € per a joves de 4 a 12 anys i gratis per a menors de 4 anys. El recorregut inclou, entre altres, Via Laietana, el Paral·lel, la Font Màgica, Gran Via, el passeig de Gràcia i el de Lluís Companys, la Ronda Sant Pere i la plaça Urquinaona.

Activitats als comerços i als mercats

Com dèiem al principi, aquesta campanya de Nadal cuida especialment els petits comerços i s'han organitzat un centenar d'activitats lúdiques, educatives i culturals als eixos comercials de tots els districtes. Per exemple, 'Contes de comerç' –contes adaptats que parlen de botigues i botiguers–, màgia, gòspel i circ. També s'han preparat 93 activitats a 23 mercats de la ciutat.

Conills gegants a la plaça de Catalunya

Com és habitual, la plaça de Catalunya és un dels epicentres del Nadal a Barcelona. Allà hi trobareu la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària (del 20 al 31 de desembre) però també hi podreu veure 'Polsim d'Estels', una instal·lació artística amb espectacles que a través de la poesia i la música ens parlarà de la preservació de la natura i el medi ambient. De dia, d'11 a 18 hores, cada mitja hora es representaran els espectacles 'Los Nadalovitx', amb nadales d'arreu del món; i 'Qui ve per Nadal?', peces que barregen modernitat i tradició i que fomenten la convivència ciutadana i el respecte. A la nit, de 18 a 21 hores, us conviden a seguir un itinerari per la plaça on trobareu uns conills gegants il·luminats, a més d'efectes sonors que ens recordaran la vida al bosc.

Reis mags

La cavalcada és un dels plats forts dels actes nadalencs, que passejarà pel centre de la ciutat després que Ses Majestats arribin a Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. Una altra de les activitats que més emocionen els petits és La Fàbrica dels Reis –del 27 de desembre al 4 de gener a la Fabra i Coats– on tota la família podrà veure com es fabriquen les joguines que potser reben a casa seva, només si s'han portat bé!

Fires i mercats

Va ser una de les notícies de les últimes setmanes: Barcelona tindrà una nova fira de Nadal al Portal de la Pau. És un dels actes de celebració del 150è aniversari del Port de Barcelona i tindrà les típiques paradetes de regals, però també xous, un carrusel tradicional, un pessebre flotant i una nòria. Aquesta és la novetat, però no ens podem oblidar de la fira de Santa Llúcia a l'avinguda de la Catedral, la de la Sagrada Família i la de Gran Via.

Fira de Nadal de Sagrada Família
Fira de Nadal de Sagrada Família

Els pessebres

El més esperat, per curiositat o per ser criticat, és el de la plaça de Sant Jaume, que s'inaugurarà divendres 29. Aquest any és obra de Paula Bosch i representa una acció que segur que es repeteix a milers de llars: treure les capses on es guarda la decoració de Nadal, l'arbre, les estovalles... Si les modernitats no van amb vosaltres i necessiteu la vostra dosi de pessebre clàssic, en trobareu un al Museu Marés –enguany inspirat en la muntanya de Montserrat– i al Monestir de Pedralbes.

Cap d'any

La companyia Groupe F tornarà a ser l'encarregada dels focs artificials de la nit de Cap d'Any a l'avinguda Maria Cristina a partir de les 21.30 hores, que acompanyarà l'espectacle de llum de la Font Màgica.

NO T'HO PERDIS: Nadal a Barcelona: la guia completa

Últimes notícies

    Publicitat