Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat de la Terra
Foto: Jose GarcíaMercat de la Terra

Els mercats d'alimentació de pagès tornen als carrers de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha aixecat la prohibició que requeia sobre els mercats de pagès a l'aire lliure, vetats des que es va decretar l'estat d'alarma. A partir d'aquesta setmana es podran tornar a muntar les parades ambulants dedicades a la venda d'aliments i productes de proximitat i de temporada.

Barcelona compta amb una xarxa estable de mercats que serveixen per despatxar productes venuts, en molts casos, directament pels productors. La seva periodicitat és setmanal o quinzenal, i formen part dels hàbits de compra d'alguns barris de la ciutat. Impulsats per entitats i pels mateixos agricultors, es tracta de set mercats que compten amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

D'aquesta manera, segons informa la Xarxa de Consum Solidari, ja estan confirmats per aquest dissabte 18 d'abril els mercats de:

- Fort Pienc (plaça André Malraux)
- Guinardó (plaça Maragall)
- Esquerra de l'Eixample (Consell de Cent amb Viladomat)

El diumenge 19 d'abril:

- Sagrera (plaça Masadas)

Pel dissabte 25 d'abril també està prevista la celebració de:

- Mercat de la Terra de Poble Sec (parc de les Tres Xemeneies)
- Slow Food Barcelona (carretera de Sants amb rambla de Brasil; Vallcarca, placeta del metro).



Mesures de seguretat

Pel que fa a les mesures de seguretat sanitària, els mercats hauran d'adoptar la normativa que estableix la Direcció de Protecció Civil i la Diputació, és a dir, limitar l'espai amb tanques i identificar un punt d'entrada i de sortida vigilats per un agent de seguretat. S'han d'evitar les aglomeracions i garantir que no s'ocupa més d'un terç de l'aforament.

Les parades, a més, hauran de mantenir una distància de dos metres entre elles, espai que també hauran de respectar els clients a les cues. La distància haurà de ser de metre i mig entre compradors i venedors, els quals hauran de portar guants i mascareta.

Les parades comptaran amb gel desinfectant i un cop retirat el mercat es farà una neteja per desinfectar l'espai. Mesures higièniques perquè la compra als retornats mercats sigui el més segura possible.

NO T'HO PERDIS: 'Pagesia a casa', neix el web per comprar directament al pagès

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

 

Últimes notícies

    Publicitat