Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors xefs de Catalunya recaptaran diners per als refugiats ucraïnesos

Quaranta restaurants i pastisseries participen a 'Tapas por la paz', que demanarà un euro solidari en cada àpat

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Una quarantena dels millors restaurants de Catalunya participa en la campanya 'Tapas por la paz', que recaptarà diners per alimentar els exiliats ucraïnesos a la frontera amb Polònia. I ho faran de la manera més directa possible: al final de l'àpat, oferiran al comensal la possibilitat de donar 1 € extra, que anirà directe a l'ONG World Central Kitchen del cuiner José Andrés. Aquest grup neix apadrinat per, entre d'altres, Carles Abellan, Nandu Jubany i Carme Ruscalleda i vol créixer "per recaptar el màxim possible".  

I l'alineació solidària és impressionant: Gresca, Caelis, Dos Palillos, Ca l'Isidre, Moments, Can Jubany, Hofmann, Haddock, Alkimia, Apluma, Via Veneto, Enoteca, Gaig, Lasarte, Shunka, Les Cols, Els Casals, Tapas24, Torre d'Alta Mar, Tandoor, Kao... És a dir, el bo i millor de la cuina catalana, amb Michelin o sense.

La campanya

Els restauradors no només s’ofereixen com a intermediaris d’ajuda, sinó com també com a agents directes en fer donacions, d'almenys tants diners com hagin recaptat per a la causa als seus restaurants durant el mes. En principi, la campanya està prevista que només duri el mes d’abril. 

La idea de 'Tapas por la paz' va ser de la filla del cuiner Quim Marqués, Paula Marqués. A partir d'aquí, Marqués va decidir trucar al seu amic, José Andrés, creador de l’ONG World Central Kitchen. Després va trucar als companys de professió i "la resta va ser pura assertivitat del sector", ha comentat el cuiner. 

'Monas por la Paz'

La idea de 'Tapas por la Paz' va arribar a Cristian Escribà, que l'ha decidit apadrinar en nom dels principals pastissers de Catalunya amb el nom 'Monas por la Paz' i el mateix funcionament. D'aquesta manera, el client s'afegirà 1 € més per la compra de qualsevol mona, sempre de manera voluntària. Ja s'hi han sumat pastissers com Jordi Roca, Hofmann o el Gremi de Pastissers de Catalunya. Podeu consultar tots els xefs i pastissers que participen en aquesta campanya a la seva web.

Christian Escribà
Foto Christian EscribàChristian Escribà


¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat