Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sri Lanka
Foto: Sri Lanka

Els millors llocs del món per viatjar en solitari si ets una dona aquest 2024

Destinacions fàcils, segures i boniques per explorar tota sola

India-Jayne Trainor
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
India-Jayne Trainor
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Viatjar en solitari està de moda. Segons una enquesta recent, més de la meitat de les dones de la generació Z es plantejarien viatjar soles a l'estranger. Això significa que cada cop són més les que es dirigeixen a destinacions llunyanes a la recerca de nous amics, cultures diferents i experiències memorables. Però, on han d'anar i què han de saber?

Se sap que alguns països són relativament segurs i fàcils d'explorar per a les dones que busquen una aventura, amb rutes de motxilles i gent local que facilita l'oportunitat de conèixer gent nova o passar una estona de qualitat a soles. Hem fet una llista de nou de les millors destinacions per a dones que viatgen soles i consells útils sobre com mantenir-se segura.

1. Sri Lanka

Sri Lanka
Foto: Sri Lanka

La petita illa de Sri Lanka és com l'Índia en miniatura, però amb el seu encant únic que la converteix en la primera parada perfecta per a les dones viatgeres que volen explorar el sud d'Àsia. És popular entre els motxillers i té una mida perfecta per passar una setmana o un mes descobrint paratges (que apareixen a les llistes de patrimoni de la Unesco) com Dambulla i Sigiriya o visitant plantacions de te a Nuwara Eliya. Per relaxar-vos, les platges daurades de la badia d'Arugam, Mirissa i Hikkaduwa ofereixen albergs a molt bon preu davant de la platja, surf i menjar local deliciós.

2. Portugal

Portugal
Foto: Shutterstock

Portugal s'ha fet un nom com a una de les millors destinacions de viatge en solitari gràcies als nòmades digitals que s'hi traslladen. Entre els castells i palaus barrocs, les rutes de senderisme i les grans platges, també hi podeu trobar llocs de trobada de motxillers de moda, espais de treball conjunt que estan en auge i cafeteries per berenar pastís de nata. La vall del Duero acull vinyes, els carrers empedrats de Lisboa estan plens d'història i, al sud de l'Algarve, us esperen l'observació de balenes i els esports aquàtics. A més, és fàcil navegar amb cotxe, tren i autobús.

3. República Txeca 

República Txeca
Foto: Shutterstock

El menjar és saborós, les begudes són barates i les ciutats són impressionants: què més podria desitjar una viatgera sola? A Praga, la capital de txeca, els visitants poden passejar pels carrers estrets, visitant el pont de Carles, el castell de Praga i la plaça de la Ciutat Vella. Per a aquelles que no estan acostumades a viatjar en solitari, les excursions a peu i en bicicleta per la ciutat també faciliten conèixer gent. Hi ha poca delinqüència, es pot arribar a peu als principals llocs d'interès i un munt d'excursions: has vist la pintoresca ciutat de Český Krumlov?

4. Japó

Japó
Foto: Shutterstock

El Japó és una de les destinacions més segures del món, no només per les viatgeres en solitari, sinó per a qualsevol persona que el visiti, gràcies a la seva cultura i tradicions respectuoses. Ciutats com Tòquio poden semblar aclaparadores, però el Japó té des de vagons de tren només per a dones fins a hotels per a dones perquè et sentis segur. El transport senzill i eficient, com el tren bala, us pot portar des d'aigües termals volcàniques i muntanyes nevades fins a platges de sorra blanca i terrasses d'arròs en cascada en un sol viatge. El millor de tot és que sopar sol al Japó es considera completament normal!

5. Guatemala 

Guatemala
Foto: Shutterstock

Amèrica Central s'està posant lentament al dia amb una afluència de viatgers independents, i Guatemala és una de les destinacions més populars entre les dones que viatgen soles pels albergs i rutes turístiques que apareixen a tot arreu, una gran infraestructura i menjar i atraccions assequibles. Conèixer nous amics serà bufar i fer ampolles, ja que la majoria de la gent segueix el mateix camí, visitant l'impressionant llac Atitlan, les antigues piràmides de Tikal i les cascades blaves brillants de Semuc Champey. Els carrers acolorits d'Antigua també són la base perfecta per intentar la famosa excursió a Acatenango de Guatemala per veure l'erupció del volcà Fuego a la sortida del sol.

6. Vietnam

Vietnam
Foto: Shutterstock

Pel que fa a les destinacions més segures per a les dones que viatgen amb motxilla al sud-est asiàtic, Tailàndia i Vietnam encara competeixen pel primer lloc, però Vietnam és un bon lloc per començar. Amb una ruta turística molt transitada, que s'estén des de la capital de Hanoi al nord fins a Ho Chi Minh al sud, el país inclou muntanyes, platges, illes i pobles antics com Hoi An i Hue, a més d'una de les millors gastronomies de la regió. Tant si feu el viatge amb tren, autobús llit o 'scooter', milers d'altres viatgers en solitari faran el mateix viatge.

7. Austràlia 

Austràlia
Foto: Shutterstock

Austràlia té un gran atractiu per a les viatgeres independents, gràcies a la ruta turística panoràmica al llarg de la costa est i el senzill procés per aconseguir el visat. Les animades platges de Sydney, la gastronomia i els llocs de referència de postal, com el pont del port de Sydney i l'òpera, són una introducció perfecta al país. Per la seva banda, el nord acull la Gran Barrera de Corall, que ofereix creuers de 'snorkel' i excursions en jeep a l'illa Fraser. Els australians són molt amables i el país gaudeix d'una simpàtica vida salvatge; però sobretot, no penseu massa en les altres espècies que hi viuen!

8. Grècia

Grècia
Foto: Shutterstock

Un viatge en solitari a Grècia és com viure dins la pel·lícula de Mamma Mia. El país és una bona destinació per a principiants per a aquells que busquen sol, sorra i una dosi d'història pel seu compte. Atenes és una de les ciutats més antigues del món, plena de meravelles antigues com l'Acròpolis, el Partenó i l'Estadi Panatenaic. Els hotels i els albergs moderns us permeten viatjar amb comoditat i sopar amb cuina mediterrània a preus assequibles, a més de les populars illes de Corfú, Cefalònia i Kos tenen les aigües blaves, les platges i els pobles bonics que heu vist a les pel·lícules i són fàcils d'arribar amb vaixell.

9. Nova Zelanda

Nova Zelanda
Foto: Shutterstock

Tant si trieu l'illa del nord com del sud o les combineu ambdues, Nova Zelanda és un dels països més segurs per viatjar en solitari. Podeu conduir o unir-vos a excursions mentre esteu al país, explorant fiords, muntanyes, glaceres i platges. Els paisatges salvatges són perfectes per a l'aventura i els viatges per carretera, començant per Auckland, Queenstown o Christchurch, on es concentren els hostals i hotels. És una destinació èpica pels amants de l'aire lliure, que hi podran fer senderisme, natació i caiac. Els preus una mica més elevats fan que sempre hi hagi altres dones que viatgen soles amb ganes de fer amics.

Com sentir-te segura si viatges sola 

Abans de marxar, fes la maleta d'una manera intel·ligent; vestir-se per respectar les cultures locals és important. Fes còpies del vostre passaport, carnet de conduir i visats per tenir-los a mà, i no t'oblidis dels diners, el carregador de telèfon o d'una bateria portàtil, perquè mai no et quedis sense connexió. Pensa a dur una motxilla amb seguretat antirobatori i fes servir panys a l'equipatge sempre que sigui possible.

També recomanem descarregar aplicacions útils com ara 'maps' per tenir les indicacions disponibles fins i tot quan no estàs en línia. Si vols conèixer altres viatgers, descarrega't Tourlina, que és exclusivament per a dones, o Backpackr, per conèixer gent de tots els gèneres (ah, i sempre pots canviar la configuració de les aplicacions de cites per connectar amb gent com a amics). Pensa a utilitzar aplicacions de seguretat com BSafe, que fa un seguiment en directe del viatge amb el contacte que tu escullis.

NO T'HO PERDIS: Destinacions inesperades que són tendència per visitar el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de escapades

    Últimes notícies

      Publicitat