Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els nens podran sortir al carrer
FOTO: ShutterstockEls nens podran sortir al carrer

Els nens començaran a sortir al carrer a partir del 27 d'abril

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El debat ja feia dies que era al carrer, a les cases, a les escoles i a la política: alguns governs de diferents comunitats autònomes pressionaven perquè aquesta sortida limitada i controlada dels infants i joves s'oficialitzés. Finalment, en l'última compareixença del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es va anunciar aquest permís que començarà a partir de dilluns que ve, 27 d'abril. En la mateixa convocatòria dels mitjans va confirmar la voluntat de prorrogar l'estat d'alarma fins a almenys el 9 de maig, sempre que el Congrés ho avali aquest dimecres vinent, a la vegada que ja va avançar que el mes de maig ja serà un mes diferent pel que fa a les restriccions generalitzades.

Com serà la sortida dels nens?

Molts pares i mares van respirar alleugerits a les paraules del president del Govern espanyol de permetre "una estona d'aire lliure als nens". Però com s'aplicarà aquest permís? Quins mínims s'obligaran per poder sortir al carrer? Tot i que la mesura ja ha posat data d'inici, encara queden molts detalls per concretar d'aquesta mesura que no es van explicar. S'espera que en la trobada que tindrà avui Sánchez amb els presidents de les comunitats autònomes s'avancin més detalls de l'esperat informe elaborat per pediatres. Preguntat pels periodistes, el president va recalcar que els menors, fins al 27 d'abril, no poden sortir a excepció d'aquells que "per força major, l'adult necessiti anar a fer la compra i no hi ha un altre adult a l'habitatge".

Què demana la Generalitat per a la canalla?

Pedro Sánchez va aparèixer dissabte al vespre però al migdia la Generalitat ja havia avançat algunes mesures i detalls de com caldria que fos aquesta sortida imminent dels infants. Des del Govern català es demana, entre altres coses, que la sortida beneficiï a tots els menors d'edat (des dels 0 als 18 anys), s'estableixin unes franges horàries en funció de l'edat, que els menors de 16 anys s'acompanyin sempre d'adults i que, sobretot, es respecti el distanciament entre persones. La Generalitat també proposa que s'acompanyi de restriccions com no poder accedir a parcs infantils, que no es pugui menjar durant aquestes sortides o que no es pugui fer ús del transport públic o cotxe particular.

Entre avui i demà, una vegada realitzada la trobada del president espanyol amb la resta de presidents de les comunitats autònomes, es donaran més detalls de l'informe elaborat per experts en pediatria.

NO TE LO PIERDAS: Els mercats d'alimentació de pagès tornen als carrers de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa en la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat