Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els nens i nenes volen seguir jugant als carrers i places del Gòtic

El vídeo 'Volem jugar!' reivindica l'espai públic per als infants i veïns en barris com el Gòtic i el Born

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La crisi sanitària ha tingut i tindrà molts efectes col·laterals, socials i econòmics; d'entre les coses positives, el testimoni de nens i nenes de totes les edats reconquerint l'espai públic i places com el pla de la Catedral, la plaça del Rei i la Rambla, convertides en zones de joc lliure i descoberta. Tres famílies veïnes del Gòtic nord amb canalla d'entre 3 i 6 anys han volgut deixar-ne constància en un vídeo que reivindica que "un espai públic per als infants és un espai públic per a tothom". 

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de VOLEMJUGAR (@volemjugar) el

El vídeo, de Josep M. Boronat, Marta Antuñano, Xavier Lastra, Natalia Robledo i amb veu d'Oscar Dalmau, és una petita acció per visibilitzar com adults i infants han gaudit del barri i alhora reivindicar possibles nous escenaris i funcions de l'espai públic. "De la mateixa manera que es reserva un dia per a brocanters i sardanistes i un lloc per als músics, es podria reservar la plaça de la Catedral també per al joc lliure de nens", sostenen. 

"En les primeres sortides després del confinament, el nostre fill de tres anys va poder anar per la Rambla amb patinet i jugar a saltar al Pla de l'Os, els podia apreciar i podia jugar a l'espai públic fins ara impossible per la pressió turística, entre d'altres", apunta una de les autores del vídeo. "Una situació idíl·lica, però ha calgut una pandèmia –i un confinament en què els infants han estat oblidats– perquè els nens puguin gaudir de les seves places", afegeix. 

"Vivim poca gent a Ciutat Vella, però per a un infant és encara més difícil", diuen assenyalant les infraestructures lúdiques per a infants: hi ha vuit àrees de joc infantil per a diferents franges d'edat als barris Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Aquests dies l'espai públic i els seus elements urbanístics (la rampa de la Catedral, les escales de la plaça del Rei i l'escultura de Chillida a la mateixa plaça) han estat els millors aliats per a l'esbarjo dels veïns i veïnes més joves del barri.

NO T'HO PERDIS: carrers per als vianants el cap de setmana

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat