Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Via Laietana i el Passeig Sant Joan sense cotxes tots els cap de setmana

Els talls viaris que es van implementar durant el desconfinament han vingut per quedar-se

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Durant el desconfinament l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa una sèrie d'accions per fomentar el passeig dels barcelonins, dins les franges horàries, sense el perill d'aglomeracions i per poder respectar la distància de seguretat. Entre aquestes mesures, ampliació de voreres o tancament de carrils laterals. També n'hi havia de més radicals com la conversió en zona de vianants artèries principals com Via Laietana o l'eix Creu Coberta. Se sospitava que aquestes accions arribaven per quedar-se, tal com vam avançar aquesta setmana, i ara ja és una confirmació: a partir del 3 d'octubre el consistori convertirà en permanents alguns dels talls de carrers (cada cap de setmana) que va engegar en el període de desescalada.

"Aquestes mesures no tenen marxa enrere", afirmava amb claredat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'última compareixença on s'han anunciat aquestes i altres mesures com la creació d'un carril bici al carrer AragóL’alcaldessa també ha lamentat que amb la reactivació de la ciutat "veiem com tornen a pujar els indicadors de contaminació, i no ens ho podem permetre".

Sants-Creu Coberta sense cotxes
Sants-Creu Coberta sense cotxesFOTO: Ajuntament de Barcelona

Quins carrers es tallaran?

No serà fins a la tardor que aquesta ampliació del programa, provat i validat pels veïns i comerciants des de fa anys, 'Obrim els carrers' es materialitzarà. De moment la notícia és l'entrada al programa de vies principals com Via Laietana, eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall.  I, el més important, que es tallaran al trànsit cada cap de setmana.

Tots els talls començaran dissabte al matí i s’allargaran fins diumenge al vespre, amb l’excepció de la via Laietana, on no es prohibirà el pas dels cotxes fins al dissabte a la tarda.

L’Ajuntament també ha anunciat els talls següents, molts d'ells ja s'apliquen des de fa temps:

  • Carrer Gran de Gràcia: un cap de setmana al mes
  • Carrer d’Aragó: un cap de setmana cada tres mesos
  • Rambla de Fabra i Puig i rambla de l’Onze de Setembre: un cap de setmana al mes (15 h – 21 h)

NO T'HO PERDIS: Carrer Aragó tindrà un carril bici de 4,8 Km a la tardor

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat