Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nens mascareta
Foto: Shutterstock

Els pares podran agafar la baixa si els nens donen positiu en l'escola?

El Govern central ultima els protocols per aplicar als contagis que puguin donar-se en la tornada a l'escola

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els protocols per a la tornada a l'escola tot just s'ultimen aquests dies que els pares ja preparen les motxilles per a la canalla. Però una de les grans incògnites que plana en l'aire és què caldrà fer si un nen dona positiu al grup de l'escola.

Segons l'últim parer manifestat pel Govern central, els pares dels nens escolaritzats que donin positiu podran agafar la baixa laboral. Així ho va expressar la ministra portaveu, Maria Jesús Montero, que també va puntualitzar que l'Executiu està obert a modificar la norma per adaptar-se als possibles escenaris que es donin a partir de la tornada a l'escola. "Davant d'una circumstància no prevista, que demani la permanència dels pares a casa, es buscaran els mecanismes", va puntualitzar Montero.

La norma vigent contempla que qualsevol membre d'una mateixa unitat familiar pot agafar la baixa retribuïda si un d'ells dóna positiu en una PCR i ha de fer quarantena. La ministra va recordar que "no hi ha distinció entre la baixa per quarantena i la baixa per malaltia quan es té la Covid-19". El que no acaba de quedar clar és què passa amb els pares d'un nen que no és positiu per coronavirus, però igualment ha de guardar quarantena a casa per motiu d'un tancament provisional d'una classe o escola.

Els pares d'un nen no positiu que hagi de tornar a casa, també podran agafar la baixa laboral?

En el cas d'una escola que tanqui per motiu d'un contagi, encara que la nena o el nen no siguin positius, els pares poden demanar a través del programa 'Me cuida' una reducció de jornada de fins al 100% per fer-se càrrec de convivents. En tot cas, aquesta modalitat per cura de nens no positius seria una baixa no retribuïda.

De moment, per tant, els pares d'un nen positiu podran acollir-se a la baixa laboral completa. En canvi, els d'un nen no positiu que, no obstant això, hagi de guardar quarantena o quedar-se a casa pel tancament d'una classe, poden agafar la baixa però no cobraran mentre duri la situació.

No obstant això, el vicepresident del Govern central, Pablo Iglésias, ha contradit avui a la ministra portaveu i ha anunciat a Telecinco que el Ministeri de Treball ja prepara una nova normativa perquè els pares de nenes i nens que hagin d'estar a casa tot i no ser positius puguin cobrar fins al 75% del seu sou, una mesura de moment en tràmit. Tot un trencaclosques i una preocupació més per afegir a la tornada a l'escola més complicada que recordem.

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu de contagis de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat