Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zoom
©Shutterstock

Els perills de seguretat de Zoom, l'aplicació de videotrucada de moda

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Zoom no és una aplicació segura. Així de contundent s'han mostrat a Google, que ja ha prohibit a tots els seus empleats utilitzar aquesta aplicació, que ha augmentat el seu trànsit en més d'un 500% en les últimes setmanes. Tot i que durant aquest temps a casa s'havia convertit en una de les apps més esteses per fer videotrucades amb els nostres amics i familiars, una sèrie d'informacions publicades recentment apunten que pot ser perillós tenir-la instal·lada en els nostres dispositius.

Quins són els problemes de seguretat?

A més de compartir les seves dades amb Facebook sense avisar (ara ja han rectificat aquest punt en les seves condicions), el principal risc sembla sorgir per la manca de xifrat de l'aplicació, el que permet el robatori de dades fàcilment, 'colar-se' en les videoconferències , hackejar vostres micròfons i càmeres i fins instal·lar un malware en el vostre dispositiu. Fa poc de fet coneixíem que s'havien compartit contrasenyes i claus d'usuaris a la 'dark web'.

Fins al propi fundat de la companyia, Eric Yuan, que gràcies a aquest auge s'ha convertit en milionari, ha reconegut alguns errors. "No vam dissenyar el producte perquè totes les persones de l'món ho usessin per treballar, estudiar i socialitzar des de casa. Ara tenim un conjunt molt més ampli d'usuaris que utilitzen el nostre producte de formes inesperades, presentant-nos desafiaments que no anticipem", explicava al bloc oficial de la companyia. En aquesta mateixa publicació assegurava que ja estaven treballant per resoldre com més aviat millor "els principals problemes de confiança, seguretat i privacitat".


Afectacions i alternatives

La crisi ha portat a Zoom a desenvolupar un pla urgent de 90 dies amb l'objectiu de reforçar els seus protocols de seguretat i privacitat. Per portar-lo a terme, la companyia ha creat un comitè d'assessors format per experts de Netflix, Uber, HSBC i NTT Data, entre d'altres. També, en la seves immediates actualitzacions del software, Zoom introduirà una nova eina que estarà disponible per a tots els usuaris de les aplicacions Mac, Windows, Android, iOS, així com en el client web.

De moment, si no us en refieu i voleu trobar una alternativa, us deixem aquesta llista amb altres aplicacions per parlar amb els vostres amics i familiars.

NO T'HO PERDIS: Iniciatives solidàries a Barcelona en resposta a la crisi

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat