Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Punt Lila
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els punts lila a la Mercè: en perill per la falta de propostes

El concurs per contractar alguna societat per gestionar els punts contra la violència masclista no ha rebut cap oferta

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja és habitual veure els punts lila a les festes majors dels pobles, a concerts i, fins i tot, dins de les vostres discoteques preferides. La Sala Apolo i Razzmatazz són dos dels locals de festa que van instal·lar un punt per la prevenció i aturament de les violències masclistes en l'oci nocturn. L'estiu és una època on els concerts i les festes majors s'incrementen, per tant, normalment es reforcen les estratègies de prevenció, on els punts lila són les eines principals. Tot i que a les festes de La Mercè de 2022 van haver-hi repartits per diferents zones de la ciutat, a la Mercè de 2023 aquests espais corren perill.

Seguint el model de l'any passat, l'Ajuntament va obrir un expedient de contractació per poder gestionar l'espai i assegurar que la Mercè és una festa lliure de violències masclistes. Aquest concurs de contractació, però, ha quedat desert. L'administració local no ha rebut cap oferta per cobrir els espais de concerts de la festa barcelonina ni del Front Marítim. Aquesta falta de propostes deixa els punts lila a la festa més grossa de Barcelona a l'aire, tenint en compte que la seva presència depèn del nou concurs que proposi el govern municipal, que ja ha començat un nou procediment.

L'objectiu és aconseguir assegurar la presència dels punts lila a les festes de La Mercè i, sobretot, a les zones amb més concentració de gent, a finals d'agost. Per aquest nou concurs, les ofertes es poden presentar fins al pròxim 21 d'agost.

Ubicació i horaris

La contractació inclou dos punts durant els concerts i un tercer al Front Marítim. Els dos primers es preveu que estaran a disposició de tothom del 22 al 25 de setembre de 20 h a 05 h, i entre tots dos comptaran amb 20 tècnics que s'ocuparan de garantir un espai segur per a qualsevol persona que ho necessiti, coordinant les seves intervencions amb l'Ajuntament. El punt del Front Marítim estarà operatiu del 8 fins al 25 de setembre, de 23 h a 6 h els divendres i els caps de setmana. A més, aquest punt comptarà amb un psicòleg entre els seus professionals.

NO T'HO PERDIS: Així han evolucionat els cartells de la Mercè en els darrers 10 anys

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat