Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els quioscos de Barcelona podran servir menjar per emportar i no hauran de tenir un 80% de premsa

Els negocis amplien l'oferta de serveis per tal de revifar el sector

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

L’Ajuntament ha consensuat amb el sector dels quioscos un nou model de negoci que ampliarà l’oferta de serveis, fins ara no autoritzats. La normativa vigent fins al moment obligava al sector que el 80% de les vendes fos de premsa, revistes i llibres, i el 20% restant de productes de promoció turística i comercial de la ciutat de Barcelona. Ara, però, i després de nombroses reclamacions per part del gremi, els quioscos de Barcelona podran servir menjar per emportar i fer de punt per a la distribució de paqueteria o per a la recàrrega de bateries elèctriques. També podran integrar-se a la xarxa de seguiment del programa social Vincles –un projecte que vol enfortir les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de les noves tecnologies– i servir d’infraestructura per instal·lar antenes 5G, entre altres. 

El gremi dels quiosquers fa anys que pateix una crisi. El 2020, amb la pandèmia com a principal culpable, però també les exigències de les empreses distribuïdores de premsa, el sector xifrava les seves pèrdues entre un 60% i un 90% més que anys anteriors. Els beneficis no eren suficients per cobrir les despeses i els comerciants veien perillar el seu negoci. De fet, actualment, hi ha 53 quioscos buits, dels quals se'n preveu la retirada de 31.

Paral·lelament, a partir del 2019 nous models de quioscos –com News&Coffe o GoodNews– van començar a florir arreu la ciutat. Amb propostes innovadores, com la distribució de revistes especialitzades que només es podien localitzar 'online', aquests projectes van adaptar-se als canvis i les demandes del mercat i van triomfar. Les parades tradicionals, en canvi, sotmeses a les condicions de plec de l’Administració, patien per la seva continuïtat.

News&Coffe
Foto: Time OutNews&Coffe

Amb l’objectiu de revifar el sector i trobar un model sostenible, viable econòmicament i adaptat a la nova realitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Professionals de Venedors de Premsa de Barcelona i Província, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Quioscos de la Rambla han acordat els canvis, que es preveu que es puguin fer efectius d'aquí a finals d'any. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat