Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Moritz
Foto: MoritzTast de Moritz

Els 3 nous rècords de Barcelona que entren al llibre Guinness

28 nous rècords espanyols figuren al llibre que enguany inclou un 80% de fites noves

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Fidels a la seva cita amb algunes de les experiències humanes més estranyes del planeta, el llibre 'Guinness World Records 2024' acaba de sortir al carrer i inclou 2.638 fites inèdites aconseguides per tot el planeta, un 80% d'elles noves, assolides en els últims mesos.

Per a aquesta edició, s'han rebut més de 30.000 sol·licituds d'entrada per part de candidatures que tenien alguna cosa inèdita i sorprenent per aportar. Del total de rècords, el 'Llibre Guinness' n'ha registrat 28 de tota Espanya i tres d'ells ben especials assolits a Barcelona o per part de barcelonins il·lustres.

Els 3 nous rècords Guinness de Barcelona

1 - Àlex Roca
El 19 març de 2023, aquest atleta i activista en favor dels drets de les persones amb discapacitat, Àlex Roca, va completar la Marató de Barcelona en cinc hores i 50 minuts, convertint-se en la primera persona amb un 76% de discapacitat que completa els 42 km i 195 metres que contempla la prova. Tota una fita per al record.

2 – Alexia Putellas
El 17 d'octubre de 2022, la futbolista barcelonina i capitana del Barça va rebre per segon any consecutiu el Baló d'or, convertint-se en la primera jugadora que aconseguia el guardó per segon any consecutiu. També va ser la màxima golejadora de la Champions. No para d'acumular rècords.

Alexia Putellas
Foto: ShutterstockAlexia Putellas

3 - El tast de cervesa més multitudinari
El 14 de juliol de 2022, cerveses Moritz va organitzar un tast per celebrar el llançament de la nova Moritz 7 lager. Un total de 1.243 persones hi van participar sota la guia d'un sommelier, i van fer un tast de tres cerveses diferents. Una xifra inèdita.

Altres rècords catalans

Entre altres figures de rècord del llibre també figura Maria Branyas Morera, resident a Olot, que atresora 118 anys i, ara mateix, és la persona més longeva del món. També trobem al llistat al pierenc Toni Bou, que és el rei imprescindible del trial a Espanya, amb, ni més ni menys, que 32 campionats consecutius des de 2007. Difícil de superar.

NO T'HO PERDEU: 20 coses de Barcelona que segurament no saps

Arribeu el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat