Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodalies Renfe
Foto: RenfeRodalies Renfe

En què consisteix la vaga de Rodalies de Catalunya del 15 de març?

L’aturada ha estat convocada per la UGT i CCOO després que no s’hagi trobat acord amb l’empresa

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

La Unió General de Treballadors i Comissions Obreres de Catalunya han convocat una vaga de 23 hores del personal d’estacions, interventors i del centre de gestió de Rodalies el pròxim 15 de març. La resolució ha estat presa després que els sindicats no hagin arribat a un acord amb l’empresa en una reunió en què la Generalitat també ha participat com a moderadora. 

La reivindicació de la UGT i CCOO és que es reverteixi la situació “insostenible” als centres de gestió de Rodalies i que es posi remei a la falta de personal en taquilles i intervenció per tal de millorar l’atenció al client. Els sindicats consideren “insuficients les solucions de l’empresa en aquesta àrea, perquè no proporciona els recursos necessaris per garantir un servei de qualitat a Rodalies de Catalunya, la qual cosa ha fet impossible arribar a un acord”. Per això, amb l’aturada, volen reafirmar la seva voluntat de revertir la situació.

Horaris de la vaga

L’aturada ha convocat de 5 h a 23 h als més de 400 empleats d’estacions i interventors. Pel que fa als treballadors del centre de gestió, la vaga es dividirà en tres torns: de mitjanit fins a les 6 h, de les 6 h a les 14 h i, finalment, de 14 a 22 h. Qui no participarà en la vaga són totes aquelles persones subcontractades que fan atenció al client. 

Vagues desconvocades

Els sindicats ja havien previst aturades els dies 16 i 19 de febrer, però CCOO i UGT les van desconvocar a l’últim moment. Dies més tard, el sindicat de maquinistes ferroviari (Semaf) també va organitzar una aturada en contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat, que finalment no es va dur a terme. 

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat