Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Entrem a Horroland, el parc temàtic de terror (i en sortim vius)

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

A poc més de dos mesos que obri portes Horrorland, hem entrat a la central tèrmica abandonada de Cercs, que durant 15 dies, entre l’11 d’octubre i el 17 de novembre –coincidint amb la temporada de Halloween–, serà el fantasmagòric entorn d’aquest parc temàtic de terror, el primer del sud d’Europa. N’hem sortit vius, i us en podem explicar les novetats.

Ja s’han fet públiques les temàtiques de quatre de les cinc cases encantades de què constarà el parc, cada una ubicada en una de les naus industrials del Centre d’Empreses de Cercs, al peu de la central. Les tres primeres ja havien estat anunciades: La térmica, un homenatge a l’emplaçament de Horrorland; Matadero, que emula el recorregut de l'animal en un escorxador (i en el qual us podeu 'marcar' com si fóssiu bestiar perquè l'experiència sigui més forta); i Aquelarre, un recorregut a cegues, apel·lant a la resta dels sentits, inspirat en el món de la bruixeria. En la nostra visita d'obres al parc s’ha donat a conèixer la quarta ‘haunted house’, Black out, un recorregut pràcticament a les fosques –il·luminat només per una barra lluminosa que portareu a sobre– a través d’un circuit inflable.

Mortimer, mascota de Horrorland
© Marc Andreu

També s’ha aprofitat la visita per presentar la mascota del parc, Mortimer, el nom de la qual havia estat una incògnita, i que és un homenatge al món de Disney, inspiració per a Horrorland: Mortimer va ser el nom que Walt Disney va donar a Mickey Mouse, però la seva dona el va persuadir de canviar-lo.

A banda d’això, també hem pogut comprovar la gran qualitat dels animatrònics i les màscares de silicona (valorades en 800 euros) que Horrorland ha importat dels Estats Units, meca dels ‘scream parks’. Un projecte de Horror Box i d’Insomnia Corporation, referents d’espectacles de terror i ‘escape rooms’ de por a Barcelona i Berga, respectivament, aspiren a que Horrorland creï en aquest gènere “un precedent de qualitat única”, ha afirmat David Moreno, de Horror Box.

Horrorland
© Marc Andreu

Completen les instal·lacions un 'escape room'; la zona de jocs del web de mems Cabroworld; i una 'extreme house' només per als molt valents, que es podran veure sortir –si és que en surten– horroritzats, còmodament des de la zona de restauració, on podreu degustar productes del berguedà. Una filosofia de Km 0 que també s'aplicarà al personal del parc, que crearà 110 llocs de treball a la comarca.

Si encara no teniu entrades, no badeu: Horrorland ja ha venut el 80% de les 22.500 entrades disponibles, i tenen confirmada l’arribada d’autocars provinents del País Basc, de Granada, d’Alemanya i des de França, així com reserves d’allotjament des d’Holanda.

Les entrades VIP i 'Fast Pass' es van exhaurir fa setmanes, però encara hi ha entrades generals disponibles. Una entrada que, segons l'organització, hauria de ser suficient per poder gaudir del parc, si s'hi arriba d'hora. L'horari d'obertura serà de 18 a 1 h.

Perquè si bé l’organització admet que el ritme de la prevenda ha superat de llarg les seves expectatives més optimistes, descarta allargar la temporada més enllà de les dates anunciades. No descarten que Horrorland torni el 2019, però primer caldrà sobreviure a l’edició del 2018...

Últimes notícies

    Publicitat