Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Museu més Petit del Món és a Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Si viviu a Gràcia o volteu pel barri amb assiduïtat, potser les heu vist. Petites capses d’acer on hi havia les claus de pas d’aigua dels edificis i que, des de fa uns pocs mesos, s’han transformat en el Museu més Petit del Món.

El bosc màgic
El bos màgic
Foto: Noemí Batllori

Darrere d’aquest projecte hi ha la Noemí Batllori i la seva filla Gala. A l’edifici on la Noemí té el seu Hospital de Joguinescarrer de la Virtut, 14– hi havia una d’aquestes portes antigues i la Gala i una amiga, l’estiu passat, jugaven a amagar-hi objectes. Així va quedar la cosa, mig oblidada, fins que al setembre van tornar a obrir aquesta porteta i mare i filla van tenir clar que aquell joc havia de continuar. “Tot això és dels nens, és una manera de portar el joc als carrers, que no hagis d’anar necessàriament a la plaça, que els carrers se’ls sentin seus”, ens explica la Noemí.

Com que a l’escola la Gala estava estudiant els planetes, la primera instal·lació es va titular 'Entra a l’Univers' i hi havia planetes i satèl·lits plens de colors. També han homenatjat Sisa i reproduït granges i boscos màgics. Han trobat fins a deu capses similars per Gràcia que han mapejat (a Torrent de l'Olla, 47; Ramon i Cajal, 41; Martínez de la Rosa 65 i 35; La Forja, 8...) i intervingut elles i la canalla que va participar en un taller que va impartir la Noemí i que repeteix per a adults. 

Entreu a l'Univers
Entreu a l'Univers
Foto: Noemí Batllori

Si durant el vostre passeig teniu la sort de trobar-vos amb aquestes petites obres d'art, respecteu-les! La Noemí ens ha explicat que han desaparegut dues. Així que, si també voleu ser artistes d’aquest museu, a l’hospital de la Noemí podeu adquirir un kit amb la capseta de fusta de 9x13 cm i les instruccions per fer-ho bé.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de Barcelona per anar amb la canalla.

Últimes notícies

    Publicitat