Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es pot veure la lluna de sang de novembre des de Barcelona?

Avui la lluna es tornarà de color vermell… T’expliquem com veure aquest fenomen meteorològic

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Avui és una data assenyalada per l’astronomia: al cel hi haurà una lluna de sang. Però, a què ens referim exactament? Us expliquem tot el que cal saber sobre aquest fenomen meteorològic perquè descobriu què és i com en podeu gaudir. 

Què és una lluna de sang?

Aquest fenomen té lloc quan el Sol, la Terra i la Lluna es troben alineats de manera que l'ombra del nostre planeta cobreix totalment la Lluna. Aleshores, la llum solar que aconsegueix travessar l'atmosfera es projecta sobre la superfície lunar i fa que es vegi en un to ataronjat o vermellós.

L’anterior lluna de sang va ser el dilluns 16 de maig de 2022, i la propera és aquesta nit. Al cel, l’eclipsi durarà una hora i 25 minuts i serà visible a partir de les 09:09 hores (les 10:09 a Espanya) i l'eclipsi total començarà a les 10.16 hores (les 11.16 hores), i serà visible a Amèrica del Nord, el Pacífic, Austràlia i Àsia. El fenomen s’acabarà la una i 54 minuts (les 14.54 hores a Espanya). 

Podrem veure la lluna de sang des de Barcelona? 

Malauradament, l’eclipsi serà visible a Àsia, Austràlia i Amèrica del Nord, però no des d'Espanya. Una part de l’eclipsi es podrà veure des del nord d'Escandinàvia i parts de l'est d'Europa.

Com veure la lluna de sang ‘online’ 

Que la lluna vermella no es pugui veure des de la ciutat ens entristeix profundament, però els més curiosos no cal que patiu, que sempre hi ha alternatives. Internet és una meravella i algunes organitzacions oferiran una retransmissió en directe de l'esdeveniment, com ara l'Observatori Lowell d'Arizona i el Virtual Telescope Project. Vinga, a badar boca.

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat