Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es recullen tauletes i mòbils per evitar l'aïllament dels hospitalitzats

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Pensem que ara tothom té mòbil o una tauleta, però no és així, i en temps de confinament s'han convertit gairebé en l'única eina per veure les cares de les persones més estimades. Imagineu si esteu ingressats, aïllats de tothom, i no podeu ni fer una videotrucada per tranquil·litzar la família o per rebre tot el seu amor en moments de por i neguit.

La Societat Catalana de Tecnologia (SCT) ha iniciat una campanya al web Telecomunicat.cat per recollir telèfons mòbils i tauletes que es donaran als hospitals perquè cap persona afectada per la Covid-19 se senti aïllada. Per ara ja han recollit més d'un centenar que s'entregaran a, entre d'altres, l'hospital Clínic, Bellvitge, l'hospital Germans Trias i Pujol, el Parc Taulí de Sabadell i l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Segons ha explicat Núria Salam, presidenta de la SCT, a Betevé, la idea és oferir "una hora de visita virtual" al malalt. En cas de ja tenir mòbil, se li facilitarà connexió wifi gratuïta. Han de ser dispositius que funcionin, tot i que des de la SCT els posen a punt, i també han llençat una campanya de micromecenatge per aconseguir diners per comprar més dispositius, si calen.

A més, també han dissenyat uns braços articulats per facilitar encara més la utilització d'aquests aparells a persones amb dificultats de moviment. Tot plegat alliberará els professionals sanitaris d'aquestes tasques. 

NO T'HO PERDIS: Iniciatives solidàries per afrontar la crisi sanitària a Barcelona.

 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat