Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ester Vidal: “En el ‘female dancehall' tu tens el poder de decisió”

Parlem amb l’Ester Vidal, una ballarina que ha acompanyat la Bad Gyal de gira i que imparteix classes de ‘female dancehall’ a Les Glòries

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Quan preguntes a l’Ester Vidal què és el ‘dancehall’, respon que “no és només un gènere musical ni un estil de dansa, és tota una cultura”. Després d’anys de fer ballet clàssic en una escola de dansa a Sant Martí, l’Ester va iniciar-se en les danses urbanes, i quan va topar amb el ‘female dancehall’, se’n va enamorar. 

Aquest estil provinent de Jamaica, diu, l’ha ajudat a millorar la seva autoestima. “El ‘dancehall’ se centra molt en l’acceptació del cos i en l’amor propi, i també en els desitjos que tens”, explica. És un estil molt explícit sexualment i el caracteritzen els moviments marcats i sensuals. Això sí, “en el 'dancehall' tens el poder de decisió: pots ballar per a tu mateixa o per a algú altre. I les dues coses estan bé!”. 

Ara, l’Ester és una de les integrants del grup Di Chicass, una companyia de ‘female dancehall’ que ha anat creixent i que li ha obert moltes portes. Per exemple, ha pogut anar de gira amb la Bad Gyal i formar part del seu grup de ballarines. Però ja fa un temps que l’Ester també es dedica a compartir els seus coneixements de ball amb altres persones. “Volia tenir un projecte propi i crear el meu contingut” i això la va portar a obrir un grup de classes de ‘dancehall’ en una sala de ball del seu barri, i de mica en mica s’hi va anar apuntant gent. 

Amb la Covid, però, van decidir portar les classes al carrer i es reuneixen els vespres a prop de la plaça de les Glòries. “Cada vegada hi ha més grups assajant en aquella zona, ballen 'dancehall' i també altres estils urbans”, explica l’Ester. “S’ha convertit en un punt important de trobada per a la gent que vol aprendre a ballar”, rebla.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts del mes a Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat