Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
European Sleeper
Foto: European SleeperEuropean Sleeper

Europa vol un tren Barcelona-Amsterdam (i serà nocturn)

Brussel·les també vol promoure noves línies entre Catalunya i el sud de França amb la col·laboració d'FGC

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Us imagineu anar-vos-en a dormir a Sants i despertar-vos als Països Baixos? Doncs aquest viatge ja està més a prop del que penseu. La Comissió Europea ha designat la ruta ferroviària Barcelona-Amsterdam com una de les seves prioritats per impulsar les interconnexions en tren al conjunt de la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'executiu comunitari, que després d'una avaluació inicial ha seleccionat un total de deu plans pilot. El projecte que uniria la capital catalana i l'holandesa estaria liderat per la companyia neerlandesa European Sleeper, que proposa cobrir el trajecte amb un tren nocturn. A banda d'aquesta línia, Brussel·les també ha inclòs entre els projectes el desenvolupament de noves rutes entre Catalunya i el sud de França amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com a principal responsable.

European Sleeper
Foto: European SleeperEuropean Sleeper

A més d'aquests dos plans amb afectació a Catalunya, la Comissió n'ha seleccionat un per connectar Lisboa, la Corunya i Madrid. Al sud d'Europa, Itàlia també ha estat escollida per potenciar rutes nocturnes entre París, Milà i Venècia i les connexions Roma-Munic i Milà-Munic. La resta es troben al centre, est i nord del continent.

Els trajectes que es pretenen cobrir són Hongria-Àustria-oest de Romania, reforçar les connexions entre Alemanya, Dinamarca, Suècia i la República Txeca, la ruta Munic-Zuric, Munic-Viena-Budapest i millorar la línia existent entre Amsterdam i Londres.

NO T'HO PERDIS: Time Out obrirà un gran mercat gastronòmic a Barcelona el 2024

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat