Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fase 0,5: així és la nova proposta del Govern per a Barcelona

Ajuntament i Generalitat proposen una fase intermèdia i flexible per a l'Àrea Metropolitana

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La proposta de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona segueix en la línia de la "prudència" pel que fa a l'àrea metropolitana, però amb un canvi respecta fa una setmana, ja que ja es parla de "ganes de poder avançar". Les dos institucions coincideixen en la idea d'activar, a partir d'ara, un "procés de desconfinament gradual" per tal d'anar reactivant la ciutat amb mesures "parcials i graduals" en la conurbació de Barcelona. És per aquest motiu que la proposta que s'enviarà al govern espanyol es demana passar a la fase 1 les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central. En canvi, pel que fa la zona metropolitana, la més poblada i la que concentra la gran majoria de contagis de Catalunya, només es permeti la transició a la fase 1 les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i la zona del Baix Montseny a la fase 1.

La resta de territori barceloní (ciutat de Barcelona) entra en es demanarà que segueixi dins la fase 0 però amb "avenços" que s'han consensuat amb la conselleria de Salut i l'Ajuntament de Barcelona. Tal com ha dit la consellera Vergés "estem preparats per iniciar el desconfinament d'una forma prudent però progressiva".

Que podrem fer en aquesta "fase avançada" 

La proposta, encara per aprovar pel Ministeri de Sanitat, afecta especialment al comerç que deixaria poder obrir (menys de 400 m2) sense necessitat de cita prèvia. Això sí, hauria de seguir complint amb la normativa de comerços de la fase 1 que és reprendre l'activitat amb un aforament màxim del 30% de la capacitat de la botiga. Aquest avançament "parcial", a diferència de les botigues, no s'aplicaria en les terrasses de bars i restaurants, que encara no es permetrien reobrir. Tampoc s'aplicaria pel que fa a reunions familiars als domicilis, que seguirien prohibides tal com estableix la fase 0.

En el cas de les biblioteques municipals també es demana que en l'àmbit normatiu puguin passar a la fase 1 i, per tant, poder reactivar el servei de préstec. Els museus també es veuríen afavorits per aquesta proposta ja que podrien obrir amb 1/3 del seu aforament. A l'esport professional també l'interessaria que aquesta fase fos aprovada, ja que podria reprendre l’activitat en centres com el CAR de Sant Cugat. 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està d'acord en aquest plantejament "prudent" fet per Salut però confia que la fase 1 sigui una realitat "a partir del 25 de maig".

NO T'HO PERDIS: Què podem fer i què no en la fase 0 a Barcelona?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat