Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Visita a familiares
Shutterstock

Fase 1: Com i quan visitar familiars i amics?

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Barcelona ja és a l'anhelada fase 1 i ja t'hem explicat que es pot i fer i que no i, entre altres mesures, un dels canvis més esperats és la possibilitat de poder visitar familiars i amics, restringida fins ara.

Des de dilluns 25 de maig a la nova etapa es podran realitzar trobades amb amics i familiars tant en espais tancats com oberts.

Es limiten a trobades de 10 persones i mantenint la distància de dos metres de separació. S'exclou a persones i col·lectius especialment vulnerables o que pateixin patologies prèvies.

Les trobades amb familiars i amics es poden realitzar en terrasses sempre que aquestes compleixin amb les separacions, la limitació d'aforament i la resta de normativa que s'aplica al seu ús.

Puc visitar els meus familiars i amics si viuen en una altra província o regió sanitària?

No, només es permeten desplaçaments entre la mateixa regió sanitària. No es pot creuar d'una regió sanitària a una altra fins que les ciutats d'origen i destinació es trobin totes dues a la fase 2. D'aquesta manera si vivim a Barcelona, ​​no podrem desplaçar-nos fins a Tarragona o Girona fins que tots els territoris hagin superat com a mínim la fase 1.

Puc abraçar els meus familiars i amics?

És evident que la policia no controlarà totes i cadascuna de les trobades familiars que es produiran a partir de dilluns 25 quan Barcelona pas a la fase 1. En tot cas, a hores d'ara hauríem d'estar conscienciats i saber com de fàcil que resulta la transmissió, que podem transmetre encara que no tinguem símptomes i que ni tan sols una prova ens garanteix que no puguem contagiar després d'haver tocat qualsevol objecte.

Petons, encaixades de mà, abraçades i la resta de contacte, sobretot si es tracta de gent gran, col·lectiu més vulnerable, haurien d'evitar-se. Només s'ha passat de fase, l'emergència continua.

Visita a familiares
Shutterstock

Puc anar a la meva segona residència?

A l'igual que a la resta de visites a familiars i amics, només es podrà desplaçar-se o instal·lar-se en una segona residència si l'habitatge es troba en la mateixa regió sanitària. Com en el cas de visites, no es permet el canvi de casa o apartament llevat que destí i origen es trobin en la mateixa regió sanitària.

Resum

Trobades amb amics i familiars

  • Poden tenir lloc tant en espais tancats com oberts
  • Es podran reunir com a màxim 10 persones i s'haurà de respectar la distància de 2 metres

Canvis de província o Regió Sanitària

  • Únicament es permeten desplaçaments dins de la mateixa regió sanitària
  • No està permès el canvi de província
  • Segones residències: es poden produir visites o trasllats a segones residències si es troben dins de la mateixa regió sanitària que el domicili habitual.

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses obertes a la fase 1 a Barcelona

Teniu un munt d'escapades per fer aquest estiu a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat