Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festa del Roser 2020: guarniments florals, homenatges i visites gratis

Els Amics de La Rambla organitzen aquesta celebració ininterrompudament des de l'any 1962

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

La Rambla tornarà a omplir-se de flors malgrat la situació actual i les restriccions. La 58a edició de la Festa del Roser es farà del 3 al 7 d'octubre però amb una programació més reduïda i només amb aquelles activitats que es poden realitzar sense posar en risc la salut dels participants. El que està clar és que les flors seran les grans protagonistes i molts dels actes estan relacionats amb la tradició de les flors a La Rambla.

L'acte central és el projecte La Rambla en flor, on un bon grapat d'edificis de La Rambla i carrers propers es guarniran amb flors transformant el seu aspecte. Aquesta és la llista dels espais participants d'aquest any: 

Taquilla de Las Golondrinas.

Intervenció Parcs i Jardins. Rambla Santa Mònica

Palau Marc. La Rambla, 8

Garatge Atarazanas. Portal de Santa Madrona, 10

Arts Santa Mònica. La Rambla, 7

Fira de Nova Artesania. Rambla Santa Mònica

Museu de Cera. Passatge de la Banca, 7

Centro Galego de Barcelona. La Rambla, 35

Passatge Bacardí

Intervenció de les catifaires del Raval. Pla de l’Os. El grup de catifaires del Raval reprodueix el Mosaic que Joan Miró va dissenyar per encàrrec de l’Associació d’Amics de La Rambla.

Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden. Boqueria, 10. Tot i ser un espai privat està obert al públic, perquè està catalogat per l'Ajuntament i s'hi pot accedir travessant el vestíbul de l'hotel o amb l'ascensor que hi ha al carrer d’Aroles. No estarà decorat expresament per la Festa del Roser, però l'organització ha cregut interessant incloure-ho per donar a conèixer aquest petit oasi al cor de Ciutat Vella.

Palau de la Virreina. La Rambla, 99. 'Una flor, un desig'.

Palau Moja. Portaferrissa, 1

Intervenció Gremi de Floristes de Catalunya. Rambla de Canaletes

Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Canuda, 6 Portes obertes al Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Diumenge, 4 d’octubre de 9 a 14 h

Centre Comercial El Triangle. Plaça Catalunya, 1-4

Festa del Roser a La Rambla
Festa del Roser a La RamblaFoto: Ferran Nadeu

Una flor, un desig

Per vuitè any consecutiu, el 3 d'octubre al Palau de la Virreina tindrà lloc el projecte participatiu 'Una flor, un desig', que aquest any estarà dedicat a totes les persones que treballen a la sanitat (personal d'hospitals, CAPS, d'ambulàncies, centres de salut, residències geriàtriques...) i totes les roses que s'oferiran al públic seran de color blanc.
Recollint la tradició de l'ofrena que fa anualment el Col·lectiu de Floristes de La Rambla, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció perquè els ciutadans i visitants poguessin participar també col·locant una flor –seran unes 4.000– a la caragolera de quatre metres d'alçada per un i mig d'amplada en honor de la Mare de Déu del Roser.

Portes obertes

Sempre complint amb els aforaments permesos, la Festa del Roser organitza un seguit de jornades de portes obertes i visites guiades a diversos equipaments. Totes les activitats són gratuïtes però amb places limitades, així que la reserva prèvia és indispensable. Aquest any podreu visitar de franc l'Aquàrium (ds. 3 i dg. 4); l'Arts Santa Mònica (ds. 3 a les 19 h, amb concert); recital de Chanson Française a la Biblioteca del Gòtic- Andreu Nin (dc. 7, 18.30 h); portes obertes a la Fundació Enric Miralles (dc. 7, 19 h); La Virreina, teniu viatges gratis amb Las Golondrinas (del 3 al 7 d'octubre, si portes una flor de la Rambla a la taquilla de Las Golondrinas tindràs una passejada de franc) i entrades a meitat de preu per visitar el Big Fun Museum. 

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat