Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Flipa amb les increïbles fotos del Concurs de Fotografia Submarina 2022

Des de peixos de colors fins a naufragis espectaculars, aquestes són algunes de les millors instantànies oceàniques de l'any

Sophie Dickinson
Núria Méndez
Escrit per
Sophie Dickinson
i
Núria Méndez
Publicitat

Aquest peix de colors que neda sobre un fons vermell sembla una flama, però amb ratlles de tigre i joies en comptes d'ulls. La fotografia, feta per l’omanita Yazid Shaari, ha estat una de les guanyadores del Concurs de Fotografia Submarina d'aquest any. Aquests premis se celebren des del 1965 i dona suport tant a nous talents com a fotògrafs reconeguts. 

Des de foques alegres clarament emocionades de ser captades per la càmerafins a naufragis dramàtics. La competició ofereix una mirada vibrant i estimulant de la vida sota l'aigua. Podeu consultar la llista completa de guanyadors al lloc web dels premis, però mentrestant, aquí teniu algunes de les nostres fotos preferides:

Categoria de gran angular: Andy Schmid

UPY2022
Foto: Andy SchmidUPY2022

A 'Sunset ray' es retrata un banc de peixos papallona girant al voltant d’una gran rajada a les Maldives. El fotògraf, subcampió, relata que es va submergir a aigües poc profundes mentre els seus companys buscaven peixos més grans. Allà va aprofitar la posta de sol per fer la foto en contra, emmarcant així els animals que hi havia a l'àrea.

Categoria macro: Hannes Klostermann

UPY2022
Foto: Hannes KlostermannUPY2022

La imatge 'Green fire' està captada a La Paz, Mèxic. No és un lloc gaire comú per bussejar, però el fotògraf va tenir sort en trobar-se amb una espècie de bavosa de riu. El voltant de l'animal estava ple d’algues, i a Klostermann li semblava poc atractiu, per això va decidir desenfocar el fons. La fotografia demostra que no cal anar als millors llocs de busseig per obtenir bones imatges.

Categoria de naufragis: Karlo Macas

UPY2022
Foto: Karlo MacasUPY2022

'Coral on the Kittiwake' va quedar en tercera posició. Aquesta foto va ser capturada al naufragi de Kittiwake al Grand Cayman, on el fotògraf va treballar com a professor de busseig. Com a curiositat, va fer la foto dies després que l'illa tanqués per la pandèmia. La noia que surt al fons és Coral, una model i una professional de l'apnea. 

 

Categoria del comportament: Javier Murcia Requena

UPY2022
Foto: Javier Murcia RequenaUPY2022

La fotografia descriu molt bé el nom de la categoria. A 'The circle of life' el fotògraf capta perfectament el moment on un depredador caça un peix verd, una espècia endèmica del Mediterrani. El moment va ser únic, el peix verd nedava lentament mentre l'altre s’amagava per atacar. Era qüestió de tenir paciència per captar el moment perfecte.

Categoria en blanc i negre: Borut Furlan

UPY2022
Foto: Borut FurlanUPY2022

El fotògraf i la seva filla van aconseguir captar, enmig del confinament a la Polinèsia Francesa, la foto 'Evening with sharks and birds'. Totes les botigues de submarinisme estaven tancades i els turistes només podien sortir a un quilòmetre de lluny. Per sort, l’apartament estava a prop d'un lloc famós de taurons i rajades, i van poder arribar-hi amb caiac. Van estar tres dies amb tota la fauna sols.

Categoria de retrat: Matthew Smith

UPY2022
Foto: Matthew SmithUPY2022

'Great white split' està feta amb la intenció de crear un retrat carismàtic per dalt i per sota d’un gran tauró blanc. El fotògraf va construir el seu propi pal de carboni i disparador. Això li va permetre baixar de forma segura la càmera a l'aigua. Sorprenentment, els taurons es van sentir atrets per la càmera i l'esquer no va ser necessari. Va ser capturada a les Illes Neptú al nord d’Austràlia.

Categoria de gran angular a aigües britàniques: Henley Spiers

UPY2022
Foto: Henley SpiersUPY2022

Una cria de foca s’estira i badalla exageradament després de la migdiada entre les algues. 'Yawn' és una fotografia feta a l'illa Lundy, Anglaterra. Després del naixement, les cries són abandonades per viure la vida elles soles, no mostren ansietat sinó que ho exploren tot amb energia i alegria. Les cries de foca sempre busquen els submarinistes.

Categoria macro a aigües britàniques: Paul Pettitt

UPY2022
Foto: Paul PettittUPY2022

'Diamonds and rust' és la fotografia feta en una tarda brillant, quan el sol estava a l'oest de Swanage Pier, a Anglaterra. Les groselles marines es trobaven en el moment exacte, quan l'aigua semblava vidre. El fotògraf, flotant, va esperar-se que passessin per fer la foto. Els colors del fons representen el creixement de l'òxid i les males herbes en un travesser de metall.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat