Notícies

Fotografien llúdrigues al Besòs amb un grau de detall mai vist

Després de dècades sense rastre de llúdrigues, en els últims anys s'han deixat fotografiar i gravar al Parc Fluvial del Besòs

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Hi ha moltes formes de comprovar si un riu gaudeix d'una bona qualitat d'aigua i una d'elles és la presència d'animals. Cada cop que s'albiren llúdrigues, extingides durant moltes dècades del riu Besòs per l'escassa qualitat i salubritat del seu ecosistema, és motiu de celebració, ja que és el millor símptoma de l'exitosa recuperació d'aquest riu metropolità. Aquest cop ha sigut al tram final del riu, dins del terme de Sant Adrià de Besós, i s'ha fet en alta qualitat i amb un alt nivell de detall. Les fotografies les ha compartit el mateix ajuntament de Sant Adrià, qui celebra la seva presència i adverteix que cal portar els gossos lligats per tal de no espantar un animal que és d'un gran valor mediambiental per la zona i encara molt poc consolidat.

La llúdriga es va veure per primer cop l'any 2019 i en els últims dos anys s'ha pogut inclús gravar. El maig passat va ser tota una família de llúdrigues qui es van exhibir davant d'una càmera i aquest passat desembre una altra llúdriga, aquest cop a tot color, va patir un robat mentre es banyava plàcidament a les aigües del Besòs. Un altre dels animals minoritaris de la zona, i en procés de recuperació, és el cabirol, que es va deixar veure a prop del riu Ripoll.

Llúdriga fotografiada al riu Besòs
FOTO: A. Segura García i M. Villena GarcíaLlúdriga fotografiada al riu Besòs

NO T'HO PERDIS: 3 excursions per fer muntanya a prop de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat