Notícies

S’observa una parella de cabirols molt a prop de Barcelona [VÍDEO]

L’activista ambiental Sergi Argelés va gravar dos exemplars a prop del riu Ripoll i no descarta l’existència de cries

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

Durant el confinament la presència d'animals en risc d'extinció en les lleres del riu del Llobregat o els parcs naturals com el de Collserola han sigut notícia. Un dels exemples més celebrats va ser el d'una família de llúdrigues pel Besòs. Ara és el torn dels cabirols, un animal molt minoritari a la zona, però que en els últims mesos se n'han albirat alguns en les proximitats de Barcelona, l'any passat se'n van veure a la Llera del Besòs, al barri de Vallbona, i ara a la zona de Montcada i Reixac.

L’activista ambiental Sergi Argelés ha pogut enregistrar dos cabirols pasturant entre la serralada de Marina i la de Collserola, i no descarta la possibilitat de l’existència de cries. La gravació ha estat feta a prop del riu Ripoll i aquesta podria ser una de les vies d’entrada d’aquests animals.

Des d'un punt de vista ambiental i climàtic els boscos de Collserola són un molt bon hàbit per a la vida del cabirol, segons els experts. Compleix amb tres característiques fonamentals per aquesta espècie: abunden les fruites del bosc i no hi ha pastures ni gestió forestal, cosa que facilita la vida de les famílies de cabirols.

Aquests animals havien estat en regressió i als anys 90 es van alliberar alguns exemplars al Montseny que van anar baixant cap al Maresme fins a acostar-se cada cop més a Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El govern prorroga les restriccions per frenar l'augment de contagis

Últimes notícies

    Publicitat