Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
la Generalitat estudia la mediada de prohibir fumar en espacios públicos
FOTO: Shutterstockla Generalitat estudia la mediada de prohibir fumar en espacios públicos

Fumar a les terrasses de bars i restaurants es podria prohibir a tot l'Estat

El Ministeri de Sanitat vol reprendre el pla antitabac que fa anys que es planteja

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Fa uns anys que el Ministeri de Sanitat treballa en un pla antitabac que ha quedat en un calaix. Ara, la nova ministra de Sanitat, Mónica García, el vol reprendre amb la intenció de convertir en zones lliures de fum les terrasses de bars i restaurants per aconseguir reduir fins al 30% el consum de tabac l'any 2025.

En una entrevista a la SER, García ha dit que no només es tracta de protegir els menors, sinó també els fumadors passius. Malgrat que algunes comunitats ja han establert algunes mesures concretes, com Galícia i Andalusia, la ministra assegura que "cal fer extensiu aquest sentir espanyol i europeu que les generacions següents vinguin sense aquests hàbits".

García ha recordat que la prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants no és una mesura nova a l'Estat, ja que va estar vigent un temps durant la pandèmia. A més, ha assegurat que un 76% de la població hi està d'acord i ha afegit que, "Si ens remuntem a la primera llei del tabac va ser polèmica i ningú se li acudeix avui dia pensar que els espais lliures de fum són un error, són un encert i els ampliarem".

Dins el pla antitabac també s'inclouen els vapejadors, uns aparells que cada cop són més populars, sobretot entre el jovent, i que han sorgit com una nova alternativa al tabaquisme tradicional. García ha explicat que la regulació d'aquests aparells també es farà d'acord amb la regulació del tabac.

NO T'HO PERDIS: Terrasses secretes de Barcelona on (segurament) mai has estat

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat