Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Solidaritat
Shutterstock

Giving Tuesday, l'alternativa solidària al Black Friday

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

Si la idea del Black Friday i el consumisme desenfrenat et fa posar la pell de gallina, et presentem el Giving Tuesday. Es tracta d'un moviment nascut als Estats Units com a resposta al dia dels descomptes i les compres desorbitades, que pretén promoure accions solidàries.

De la mateixa manera que la festivitat nord-americana del Black Friday ha anat aconseguint fer-se un lloc als nostres calendaris, ara també ho fa el Giving Tuesday, que se celebrarà aquest 27 de novembre.

La iniciativa es basa en donar a conèixer els projectes de vàries ONGs que s'han sumat a aquest dia, com ara la Creu Roja, Acción Contra el HambreIntermón Oxfam, d'entre molts altres. Drets humans, drets animals, salut, discapacitats, exclusió social, educació i cultura, medi-ambient, integració social... Les causes dels projectes del Giving Tuesday comprenen problemàtiques de tots els àmbits.

Aquest moviment solidari global celebra l'acció de donar i no només a través d'ajudes econòmiques, sinó que qualsevol acte altruista és benvingut: donacions d'aliments, de temps, d'objectes de segona mà, de sang, la participació en voluntariats... Fins i tot hi pots participar de manera 'online' donant a conèixer la iniciativa a les xarxes utilitzant el hashtag #GivingTuesday.

L'objectiu final del Giving Tuesday és que la gent conegui nous projectes i ONGs amb les que entri amb contacte i empatitzi, per tal que aquesta solidaritat del 27 de novembre s'allargui els 365 dies de l'any.

Últimes notícies

    Publicitat