Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Google Maps ha llançat una nova funció per viatjar en el temps

Per celebrar el 15è aniversari de Street View, l'empresa permet als usuaris viatjar 15 anys enrere en el temps

Ed Cunningham
Núria Méndez
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Núria Méndez
Publicitat

Per celebrar el 15è aniversari de la funció 'Street View', Google ha anunciat una cosa força especial: l'empresa ens està donant la possibilitat de viatjar en el temps

Però no, no és tan revelador com penseu. L'eina no et permet anar tan lluny: només es remunta al naixement de 'Street View', l'any 2007. Així que no esperis veure el naixement de la civilització ni res d'això. És més probable que vegeu alguna cosa una mica més petita, com ara la construcció d'un supermercat local o l'enderrocament d'un antic aparcament. Per exemple, l'aplicació mostra la construcció de Hudson Yards a Nova York.

Com ho podeu fer? Aneu a Google Maps i deixeu caure la persona groga a una carretera (activant així 'Street View'). Hauríeu de veure una petita icona de rellotge a la part superior esquerra (aviat ho podreu mirar també a través del mòbil, a la part inferior de la pantalla), que obre una nova finestra emergent on podeu moure el control lliscant a través del temps i mostrar com el lloc ha canviat en els últims 15 anys. Un cop ho acabeu, podreu passar moltes hores de diversió explorant.

Actualment, aquestes noves eines només estan disponibles a l'ordinador i també estan en procés de llançament als telèfons intel·ligents iOS i Android.

Els canvis a Barcelona

Google Maps Street View
Foto: Google MapsCarrer del Comte Borrell

Al número 117 del carrer Comte de Borrell, al barri de Sant Antoni, es contraposa una cruïlla plena de cotxes l'any 2008, amb la superilla de Sant Antoni, on es va convertir la vorera en una plataforma única i s'hi va afegir vegetació i plantació d'arbres. 

Google Maps Street View
Foto: Google MapsGran Via de les Corts Catalanes

Aquest és el canvi que va patir part de la Gran Via de les Corts Catalanes, concretament a la plaça de les Glòries. L'any 2008, la carretera tenia dues alçades, i actualment des de principis d'any compta amb un túnel soterrani direcció al Baix Llobregat i direcció Besòs i la sortida de la ciutat.

Google Maps Street View
Foto: Google MapsPasseig de Sant Joan

El Passeig de Sant Joan, situat a la Dreta de l'Eixample, va patir una transformació des de l'any 2008 fins ara, amb el corredor verd. A partir de dues alineacions d'arbres a ambdós costats i entremig de les vies, conformen un espai d'ombra natural que acull zones d'estar, la vorera i terrasses de bar. 

Durant l'última dècada i mitja, 'Street View' ha acumulat 220.000 milions d'imatges en més de 100 països. Des del 2007, l'eina, i els llocs on està disponible, han canviat molt, per la qual cosa està bé veure que gran part dels arxius de l'empresa s'obren al públic.

Si us agradaria donar una ullada a qualsevol de les noves funcions de Google Maps, podeu fer-ho aquí.

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat