Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Justícia
Foto: May Zircus/TNCJustícia

Guillem Clua guanya el Premi Nacional de Literatura Dramàtica amb 'Justícia'

El jurat destaca "l'ambició dramatúrgica i poètica", "la riquesa dels registres utilitzats" i ressalta "la complexitat de la trama"

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

El dramaturg i director barceloní Guillem Clua ha guanyat el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2020 que atorga el ministeri de Cultura i Esport per l'obra 'Justícia' estrenada la temporada passada al Teatre Nacional de Catalunya. 

Tot i que les funcions previstes de l'obra no es van poder acabar a causa de la pandèmia al març, el jurat ha concedit el premi, dotat amb 20.000 euros, per la profunditat dels personatges, la riquesa lingüística del guió i el detall de la trama que "presenta un retrat intergeneracional molt acurat de la burgesia barcelonina, des de la Guerra Civil fins als nostres dies".

Clua és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i paral·lelament s'ha format teatralment en prestigioses entitats com la London Guildhall University. El premiat té una llarga carrera dramatúrgica internacional, amb obres com 'Marburg', 'La piel en llamas', 'Killer' i 'Smiley. Una història d'amor'. 

Actualment té a la cartellera de l'Aquitània Teatre, 'Smiley. Després de l'amor', una comèdia romàntica que segons Clua "mostra una realitat diferent: la de l'homosexualitat a la mitjana edat". Tot i que el nou Smiley dona continuïtat a l'estrenada el 2012, està escrita perquè es pugui veure independentment de no haver vist la primera part.

NO T'HO PERDIS: Llegeix l'entrevista que vam fer a Josep Maria Pou i Guillem Clua per l'estrena de 'Justícia'

 

 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat