Justícia

Teatre
3 de 5 estrelles
Justícia
1/3
Foto: May Zircus/TNCJustícia
Justícia
2/3
Foto: May Zircus/TNCJustícia
Justícia
3/3
Foto: May Zircus/TNCJustícia

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Fa poc més d'una dècada Guillem Clua estrenava 'Marburg' al TNC. Producció ambiciosa. Deu intèrprets a l'escenari. Tony Kushner i 'Àngels a Amèrica' explícitament presents. Ara estrena 'Justícia' al mateix teatre -a la Sala Gran- amb la mateixa set d'oferir una gran obra al públic que busca reconèixer-se en la dramatúrgia catalana contemporània en l'escenari oficial de les consagracions. De nou una dramatis personae generosa. Reprèn les influències afins i sembla sumar-ne d'altres, com 'Agost' de Tracy Letts o 'Mirall trencat' de Mercè Rodoreda. Roman reforçada la transparència de les causes que considera dignes de defensa i reivindicació. Recupera la ductilitat del temps. I la tensió d'un número de plats xinesos. Malabars dramàtics que en algun moment semblen deixar caure un dels plats. Quan es deixa portar pel cop d'efecte folletinesc.

Aïllats sobresalts en un intens drama irònic que esbudella l'ànima tartufa de les cristianes i patriotes famílies que han regit els designis d'aquest país. Els pragmàtics morals que ja es deixaven retratar per Rusiñol. L'oportunisme erigit en ètica nacional. Al front, el personatge torturat de jutge Samuel Gallart, un home -que Josep Maria Pou interpreta amb la grandesa trencada d'un rei Lear convergent- deconstruït pels seus afins i fantasmes. Callat fins que el deliri trenca els segells lacrats de la seva vida. Paper difícil -el de l'observador observat- al qual Pou atorga una trencadissa autoritat. Al seu costat, una esplèndida matriarca. Una Vicky Peña que s'erigeix ​​en enorme antagonista. Una brillant extravagància, entre la missa i l'albirament d'ovnis.

Autoria: Guillem Clua. Direcció: Josep Maria Mestres. Amb: Pep Anton Muñoz, Sílvia Bel, Alejandro Bordanove, Marc Bosch, Roger Coma, Vicky Peña, Josep Maria Pou i Anna Ycobalzeta.

NO T'HO PERDIS: Entrevista a Josep Maria Pou i Guillem Clua

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers